Site Kapak Fotoğrafı Feray (6)
3:53

Vekil Akar, “Tek millet, Tek yürek olduğumuz taktirde geleceğe güvenle bakabiliriz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Erciyes Üniversitesinde düzenlenen törende konuşan TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar; “Geçmişte PKK, YPG, DEAŞ vardı daha sonra FETÖ çıktı yarın birgün Allah bilir kim çıkacak bizim buradan çıkaracağımız ders bizim her zamankinden daha bilinçli, daha güçlü ve kudretli olmamız lazım güçlü olmaktan başka çaremiz yok güçlü olmak için de çalışmaktan başka çaremiz yok. 85 milyon bir millet olduğumuz taktirde, tek yürek olduğumuz taktirde biz geleceğe güvenle bakabiliriz” dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında tören gerçekleştirildi. ERÜ 15 Temmuz Şehitler Caddesi 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler ve Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, ERÜ Rektörü Fatih Altun, siyasi parti temsilcileri ve öğretim üyeleri katılım sağladı.

Erciyes Üniversitesinde düzenlenen törende konuşan TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar; “15 Temmuzda tarihimizde olmadığı kadar alçak bir girişimle karşı karşıya kaldık.  Milletimiz asker, polis kim varsa tek yumruk oldu ve bu alçakça girişimi engelledi. Geçmişte PKK, YPG, DEAŞ vardı daha sonra FETÖ çıktı yarın birgün Allah bilir kim çıkacak bizim buradan çıkaracağımız ders bizim her zamankinden daha bilinçli, daha güçlü ve kudretli olmamız lazım güçlü olmaktan başka çaremiz yok güçlü olmak için de çalışmaktan başka çaremiz yok. 85 milyon bir millet olduğumuz taktirde, tek yürek olduğumuz taktirde biz geleceğe güvenle bakabiliriz aksi halde topumuz da olsa tüfeğimiz de olsa birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak çok ciddi sıkıntılar yaşarız. Biz Kürt’le Türk’le 85 milyon bir milletiz unutmayın Kürtler PKK’lı değil PKK’da Kürt değil biz biriz beraberiz. 15 Temmuz hain darbe girişimi Cumhur İttifakına yapılmış bir hareket değildir bazıları bunu maalesef çarpıtıyorlar. Bu milletimize yapılmış bir harekettir” diye konuştu.

 

 

Darbe girişiminin Türk milleti tarafından kahramanca engellendiğini ifade eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun; “15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış  FETÖ/PDY mensubu hain teröristler anayasal düzeni ve parlamenter sistemi yıkarak bir cunta hükümeti kurmay hedeflemişlerdir. Devletin imkanları ile bu hainler gece boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamış, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi polis karargahları ile Milli İstihbarat teşkilatı binalarına saldırmış ve medya kuruluşlarını hedef alarak hain emellerine ulaşacaklarını sanmışlardır. O gece kendini bilmez bir avuç azınlık olan FETÖ’cü teröristler, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile vatanına, bayrağına milletine ve demokrasiye sahip çıkmak amacıyla sokaklara inen Türk milletine gözlerini bile kırpmadan haince saldırmışlar, 251 kahramanınızı şehit, 2 bin 700’ü aşkın kahramanımızı ise gazi bırakmışlardır. 15 temmuz gecesi bu hainlerin emellerine ulaşamamaları için ellerinde bayrak, dillerinde tekbir ile sokaklara inen yüzbinlerce vatandaşımız sayesinde hain kalkışma bertaraf edilmiş ve gereken cevap misliyle verilmiştir. Yurdumuzun dört bir tarafında uçaklara tanklara, kurşunlara, bombalara göğsünü siper eden yüce Türk milleti o gece sadece ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum inancıyla bir an bile tereddüt etmeden cumhuriyetine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşanılanları unutturmamak için, bugün üniversitemiz kampüsünde yer alan 15 Temmuz Şehitler caddesi, o gece şehadet şerbeti içen her bir şehidimizin adına dikilen fidanlar ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı üniversitemizin en önemli değerlerinden birisidir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen