Fotoğraflı(6)
03:48

Boyun bükük şekilde telefona bakmak duruş bozukluğuna sebep oluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Duruş bozuklukları hakkında bilgiler veren Op. Dr. Abdulkerim Gökoğlu; “Sürekli telefona boynumuz bükük bakmak gibi durumlar boyun kaslarımızı, sırt kaslarımızı çalıştırmamız da bizim omurgamızın en önemli desteğini kaybetmesine sebep olur ve burada gerek bizim omurgamızda bozulmalar gerekse disk dediğimiz iki omurun arasındaki kıkırdakların yapısal bozulmalarına sebep olur. Bel, boyun fıtıkları şiddetli omuz, kol ağrıları bacak ağrıları ve bunlar kuvvet kayıtlarıyla bile sonuçlanabilir. Bu durumları düzeltmek için bir takım egzersizler yapmamız gerekir” dedi.

Duruş bozuklukları nasıl giderilir? Duruş bozuklarını geçirmek adına ne tür egzersizler yapılmalı? gibi konular hakkında bilgiler veren Op. Dr. Abdulkerim Gökoğlu; “ Duruş bozuklukları omurga sağlığını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerdendir. Duruş bozukluğunda bizim başımız dik omurgamızı olması gereken düzlemde tutacak şekilde olmamız gerekiyor fakat zaman içerisindeki sürekli başımızı öne eğmek, omuzların sürekli düşük olması bunların çeşitli sebepleri olabilir ağır işlerde çalışmak, uygun olmayan şekillerde ders çalışmak, masa başı çalışanlar için ekran yüksekliklerinin uygun olmaması, sürekli telefona boynumuz bükük bakmak gibi durumlar boyun kaslarımızı, sırt kaslarımızı çalıştırmamız da bizim omurgamızın en önemli desteğini kaybetmesine sebep olur ve burada gerek bizim omurgamızda bozulmalar gerekse disk dediğimiz iki omurun arasındaki kıkırdakların yapısal bozulmalarına sebep olur. Bel, boyun fıtıkları şiddetli omuz, kol ağrıları bacak ağrıları ve bunlar kuvvet kayıtlarıyla bile sonuçlanabilir. Bu durumları düzeltmek için bir takım egzersizler yapmamız gerekir” diye konuştu.

‘VÜCUT SAĞLIĞI YERİNDE OLMAYAN BİR İNSANIN HAYATTA BAŞARILI OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR’

Dik durma korselerinin dik duruş için bir faydası olmadığını ifade eden Op. Dr. Abdulkerim Gökoğlu; “Dik durma korseleri hareketleri kısıtlamak için ağrılı durumlarda faydalı olabilir. Sürekli bir dik duruş için onların hiçbir anlamı yoktur çünkü çıkardığınız zaman o destek kaybolacağı için az çalışan kaslar da hiç çalışmadığı için daha kötü durumlarla karşılaştırılabilir. Dik duruşun birinci tedavisi egzersizlerdir bunun için en önemli şeylerden birisi beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor, uykumuza dikkat etmemiz gerekiyor. Kimse bunun üstünde durmuyor. Uykumuza dikkat edelim, egzersiz yapmaya dikkat edelim. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur vücut sağlığı yerinde olmayan bir insanında hayatta başarılı olması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen