Fotoğraflı (47)
5:07

BBP Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yahya Varol, projelerini tanıttı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Büyük Birlik Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yahya Varol, Kocasinan’da yapmayı hedeflediği projelerden bahsetti. Varol, “Mandıra Süt ve Ürünleri Projesi ile ilk yıl Kayseri’nin en büyük mandırası ve 5 yıl içerisinde de en büyük mandıra haline getireceğiz. En az 6 mahallede belediye tarafından oluşturulan millet lokantaları kuracağız. Hem ihtiyaç sahibi olan kişilere hem de menülerimizi seven halkımıza hizmet edecek. Sosyal konut projesi ile de site halinde 100 metrekare ile 80 metrekare arasında tek katlı konutlar olacak. Bunların tamamını sıfır maliyetle yapıyoruz. 500-1000 arasında üye talep edeceğiz ve onlardan almış olduğumuz aidat ile projemizdeki 50 eve yetiyorsa yapacağız” dedi.
BBP Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yahya Varol KayseRadar ve RadyoRadar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Varol, seçildiği takdirde yapacağı projelerden bahsederek, “Tarımsal alan projemiz ile Kocasinan’daki bütün atıl arazilerin hepsini değerlendirip tarım arazisine çeviriyor daha sonra bunların ekimini belediye tarafından yapıyoruz. Sonuç olarak elde ettiğimiz ekmek ve unu halkımıza gerekirse ücretsiz gerekirse de maliyetine dağıtıyoruz diyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışından devam ederek Mandıra Süt ve Ürünleri Projesi ile ilk yıl Kayseri’nin en büyük mandırası ve 5 yıl içerisinde de en büyük mandıra haline getireceğiz. Belediye üretmez ise hazineden alarak yapacağı yardımlar sınırlıdır o yüzden bu mandıradan elde ettiğimiz ürünlerin tamamını halka dağıtacağız ve elde ettiğimiz sütü paketleyip okullara, öğrencilere dağıtacağız” ifadelerini kullandı.
‘MİLLET LOKANTALARI İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE BULUŞACAĞIZ’
Başkan Adayı Varol, belediye bünyesinde millet lokantaları oluşturulacağını söyleyerek, “En az 6 mahallede belediye tarafından oluşturulan millet lokantaları kuracağız. Hem ihtiyaç sahibi olan kişilere hem de menülerimizi seven halkımıza hizmet edecek. Örneğin bir müşteriye sosyal gözle bakmadık menüleri beğenerek geldi ve bizdeki fiyat 400 lira ise size 400 lira diyoruz. Kocasinan’da 50 bin birey tespit ettiysek onlara da kartımızı vererek siz geldiğinizde maliyetine yiyeceksiniz diyoruz. O kişiler ise 40 lira ödüyor. Sosyal konut projesi ile de site halinde 100 metrekare ile 80 metrekare arasında tek katlı konutlar olacak. Bunların tamamını sıfır maliyetle yapıyoruz. Burada belediyenin yapmış olduğu kooperatife liderlik edebilecek bir belediye başkanlığıyla 500-1000 arasında üye talep edeceğiz ve onlardan almış olduğumuz aidat ile projemizdeki 50 eve yetiyorsa yapacağız ve 50 vatandaşımıza kura ile vererek ev sahibi yapacağız, kira öder gibi yapacağız. Belediyenin hazinesi etkilenmeden yapılmış olacak” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen