Fotoğraflı (41)

Başkan Mehmet Cabbar: “Yahyalı, elma üretiminde ülkemizin sayılı ilçelerinden”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Mehmet Cabbar: “Yahyalı, elma üretiminde ülkemizin sayılı ilçelerinden”

KAYSERİ (1HA)- Yahyalı Belediyesi 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Yahyalı ve Develi, kardeş ilçelerdir. Bugün de festivaline destek olmak için geldik. Yahyalı’yı ve yaptığı organizasyonları önemsiyorum. Yahyalı, elma üretiminde ülkemizin sayılı ilçelerinden, bu tür festivaller ilçenin üretimine katkı sağlamasına öncülük ediyor” dedi.
Yahyalı Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali başladı.
Festivale; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayın Bayar Özsoy ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
Festivalde en iyi elma yarışması, çocuklar için etkinlikler, gösteriler yapıldı ve festivalin ilk günü kapsamında sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.
Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde konuşan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Yahyalı’yı ve yapılan organizasyonları önemsediğini belirtirken, “Yahyalı ve Develi, kardeş ilçelerdir. Bugün de festivaline destek olmak için geldik. Yahyalı’yı ve yaptığı organizasyonları önemsiyorum. Yahyalı, elma üretiminde ülkemizin sayılı ilçelerinden, bu tür festivaller ilçenin üretimine katkı sağlamasına öncülük ediyor” dedi.

‘DEVELİ, VOLEYBOL SEVEN BİR İLÇEDİR’

Develi’nin spora verdiği öneme de değinen Başkan Cabbar; Voleybol takımlarında yeni sezon için harika kadro kurduklarına dikkat çekerken, “Türk milli takımımızın ‘Biz, voleybol ülkesiyiz’ şeklinde çok güzel bir sözü var. Ben de bu doğrultuda Develi için voleybol ilçesiyiz diyorum. Üçüncü ligden aldığımız takımımızı, gayretimiz ve sevgimizle Efeler Ligi’ne taşıdık. Geçen yıl ilk sezonu tamamladık, bu sezon için de muhteşem bir kadro kurduk. Gerçekten iyi bir lig dönemi geçireceğimizi de iddia ediyorum. Biz sporu seven, voleybolu özellikle seven bir ilçeyiz” şeklinde konuştu.
Yahyalı’nın hem elmasıyla hem de şelaleleriyle güzel ilçelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Yahyalımız hem elmasıyla hem de kirazıyla, şelaleleriyle birbirinden güzel ilçelerimizden bir tanesi. Buranın özellikle elmasıyla anılıyor olması ve bunu da festival haline getirmiş olması ayrıca bir güzellik. Bu noktadan hareketle Türkiye’nin her bir köşesine baktığımız zaman farklı ürünlerin yetiştiriliyor olması ve her vilayetin kendisine has yöresel ürünlerinin, kültürünün tanıtılıyor olması o bölgeye değer katıyor ve ekonomik anlamda da getirisi olacaktır” dedi.

‘GLÜTEN VE ÇÖLYAK İÇİN DUYARLI OLMALIYIZ’

Yarın açılışı yapılacak olan, glütensiz ürünlerin bulunduğu Kafesinan hakkında bilgiler paylaşan Başkan Çolakbayrakdar, “Biz merkezde bir belediyeyiz, merkezde olunca da hem nüfus itibariyle hem de yaşayan vatandaşlarımız itibariyle farklı yaşantılara şahit oluyoruz. Birazcık fazla geziyor ve kulak kabartıyorsanız insanların yaşam içerisindeki farklılıklarından kaynaklı taleplerine karşılık vermek, çözebilmek adına gayret gösterince ortaya böyle bir şey çıkıyor. Glüteni, çölyağı insanlarımıza sorduğumuzda bilmemeleri gayet normal ancak duyduğunuzda da duyarsız kalmamanız gerekiyor. Bunu duyduğumuzda ‘neler yapabiliriz, nasıl çözebiliriz’ noktasında yaptığımız işlerden bir tanesi. Kayseri mutfağı karbonhidrat ağırlıklıdır, biz de dedik ki mantıyı glütensiz olarak yedirelim, bütün Türkiye’ye ulaştıralım. Yarın bunun resmi duyurusu ve tanıtımı yapılacak. Kayseri’den de Türkiye’ye glütensiz mantıyı ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.
Elmayla bütünleşmiş harika bir festivalde bulunulduğunu söyleyen Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, ayrıca Bünyan’ın cam terasına yapılan ziyaretçi sayısı hakkında da bilgiler verdi. Başkan Özkan; terasa olan ilgiye dair, “Cam terasın ilk yapıldığından beri şunu düşünüyorum: Gelen insanlara ‘iyi gelmişim’ dedirtebildiğimiz bir yer yapmışız. 250 bin kişiye ulaştık, bunun üstünde de katlanarak artacağını ümit ediyoruz ve geliştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen