cover-1722413872005
2:36

Başkan Sarıçam: “Talas’ta yamaç paraşüt alanı resmiyet kazandı”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı Yamaç Paraşütü alanı, Kayseri Valiliği ve Talas Belediyesi destekleriyle resmi alan ilan edildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kayseri Turizm işletmecileri Derneği Başkanı Serdar Sarıçam, “Talas Paraşüt iniş alanında 3 Ağustos Cumartesi günü saat 18:00’da Lansmanımız olacak. Lansmanda Yamaç Paraşütü ’nün tanıtımını gerçekleştireceğiz. Programda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın konuşmalarıyla burada artık Talas Ali Dağı’nda değişikliğin tanıtımını yapacağız” dedi.

Yaz sezonuyla birlikte Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı’nda Yamaç Paraşütü faaliyetleri başlamıştı. Yamaç Paraşütü ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Turizm işletmecileri Derneği Başkanı Serdar Sarıçam, Yamaç Paraşütü ‘nün artık resmiyet kazandığını söyledi. Yapılan değişiklikle ilgili Sarıçam, “Buradan ben Kayseri halkına müjdeli bir haberle başlıyorum. Kayseri turizm İşletmecileri Derneği girişimlerde bulunarak Ali Dağı- Talas yamaç paraşütü iniş alanında değişikliklere geçtik. Bununda en büyük etkenlerinden biri nedir? Artık yamaç paraşütü alanı resmi bir alandır. Kayseri turizm işletmecilerinin girişimleriyle Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın destekleriyle birlikte artık Talas’ta yamaç paraşütü resmi olmuştur. Bu resmiyette olan değişikler, Türkiye Hava Sporları Federasyonu buradan denetim sağlayacaklar. Geçmişte En büyük sıkıntılarımız, lisanssız pilotlar Ali Dağı’nda uçuş yapabiliyorlardı, kanat kontrolleri bile yoktu. Artık kontrollü bir uçuşa geçtik. Bu alanda spora ve sporcuya destek veriliyor. Turizmde de artık şu boyut değişti. Eskiden burada çiftçilik uçuşu dediğimiz tandem uçuşları vardı, tandem uçuşları artık resmi pilotlarla ve buna akredite olmuş seyahat acenteleri ile bunların satış ve sunumu yapılarak bir resmiyet kazandı. Eskiden kanat kontrolleri yoktu, pilotların lisans yeterliliği yoktu. Her isteyen kişi çiftçilik kanadını alıp bu işi yapabiliyordu. Şu an resmiyetle birlikte artık T-2 dediğimiz tandem pilot belgeleri ve seyahat acenteleri, üçüncü şahıs koruma sigortaları ile birlikte bu uçuşlar gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

‘3 AĞUSTOS’TA TÜM KAYSERİ HALKINI DAVET EDİYORUZ’

Yamaç paraşütünün heyecanlı, görsel içerikli bir aktivite olduğunu ancak tehlikelerinin her zaman olduğunu söyleyen Sarıçam, yapılan değişiklikle birlikte artık üçüncü şahıs koruma sigortası getirildiğini belirtti. Başkan Sarıçam, Yamaç Paraşütü iniş alanının resmiyet kazanmasıyla birlikte 3 Ağustos’ta bir lansman programı yapılacağını aktararak, “Kayseri halkını buraya davet ediyoruz, alan ilanı olmuştu ama 3 Ağustos Cumartesi saat 18:00’da Lansmanımız olacak. Lansmanda Yamaç Paraşütü ’nün tanıtımını burada gerçekleştireceğiz. Programda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın konuşmalarıyla burada artık Talas Ali Dağı’nda değişikliğin tanıtımını yapacağız. O yüzden Kayseri halkını buraya bekliyoruz lansmanımız güzel geçecek ve o gün güzel etkinlikler yapmanın da planları içerisindeyiz, tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Duygu Sarınca -Muhabir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
be_en
Beğen