cover-1718536395494
2:38

Başkan Çolakbayrakdar: “Vatandaşlarımızın kurban kesimleri belediyemizin kesimhanelerinde hijyenik ve profesyonel ekiplerce yapılıyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocasinan Belediyesi’ne ait Erkilet Bülbül Pınarı Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda vatandaşların kurban kesim işlemleri gerçekleştiriliyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kesimhaneyi ziyaret ederek, “3 büyük baş mezbahanelerimiz de sırası gelen vatandaşlarımız kurbanlarını kestirip parçalatıp etlerini alıp götürüyorlar” dedi.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar kurban kesim ibadetlerini yerine getiriyor. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi’ne ait Erkilet Bülbül Pınarı Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda sabahın erken saatlerinde vatandaşlar sıralarını bekleyerek kurbanlarının kesim işlemlerini gerçekleştiriyor. Alanı ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu alanda yürütülen kesim işlemlerinin hijyenik, sağlıklı ve disiplin içerisinde gerçekleştiğini belirtti. Çolakbayrakdar, 11 yıldır Kocasinan olarak bu hizmeti vatandaşlara verdiklerini ifade ederek, “Kocasinan Belediye’mizin Kurban Bayramı’na özel hazırlamış olduğu bu mezbahanede kesimlerimiz yapılıyor. İçinde bulunduğumuz alanda arkamda göründüğü gibi sıra bekleyen vatandaşlarımız var. Diğer tarafta da 3 büyük baş mezbahanelerimiz de sırası gelen vatandaşlarımız kurbanlarını kestirip parçalatıp etlerini alıp götürüyorlar. Tabi ki burada disiplin ve düzen halinde yürümesiyle birlikte çevreye herhangi bir atık oluşturmadan, gayet hijyenik ve temiz bir ortamda profesyonel ekiplerce, kasaplarca bu hizmetin veriliyor olması ayrı bir önem arz ediyor. Ama diğer taraftan da veteriner hekimler tarafından kontrol altında, buradaki kesilen her bir hayvan hekimlerce kontrol edilerek, sağlığa aykırı durum olması halinde hızlıca tespit edilip hayvan burada imha ediliyor. Böylece hem vatandaşlarımızın hem çevremizin sağlığı açısından her alanda son derece düzenli bir hizmet gerçekleştirilmiş oluyor” şeklinde konuştu.

‘DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ’

 

Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin verdiği bu hizmetin Kayseri ve Türkiye geneline örnek olduğunu aktardı. Filistin’deki katliama da değinen Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak bu yıl 11’incisini gerçekleştiriyoruz, geldiğimiz noktada birçok belediyenin bizimki gibi artık hizmetler yapıyor olması, burayı model alarak kendilerinin de kurban kesim üniteleri kurmuş olmaları da şehrimiz ve Türkiye geneli açısından güzel bir örnektir. Bu noktada ilkleri yapmış olmanın ve örnek teşkil ediyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün hemşerilerimize hayırlı, sağlıklı huzurlu bayramlar diliyorum, inşallah daha nice bayramlar, sağlıklı bayramlar geçiririz. Ama bütün dünyanın gözü İsrail’in zulmü altındaki Filistin’de ve Gazze’de. Orada vatandaşlar bayram yaşayamıyorlar, her an İsrail devletinin katliamı altında canlarını kurtarabilme peşindeler. Bu bayram vesilesiyle de bütün dualarımız İsrail’in işgali altındaki Filistinli ve Gazzeli Müslüman kardeşlerimiz için. İnşallah onlara da Rabbim en kısa süre içerisinde huzurla bayram yapmayı nasip etsin diyorum herkese hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen