Fotoğraflı
0:43

Atatürk Anıtı’na yeğeni ile saldıran Y.K.: “Atatürk ile bir derdim yok”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na balta ile zarar veren Y.K. (59) ile yeğeni Z.A.’nın(31) yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Y.K. “Atatürk’ün şahsına yönelik hakaret kullanmadım, o da bizim gibi bir insan. Benim Atatürk ile bir derdim yok. ‘Kula tapmayın’ dedim” ifadelerini kullanırken yeğeni Z.A., “Bütün peygamberlere inanıp, iman ettiğim gibi dayımın da ‘mesih’ olduğuna inanıyorum” dedi.

Olay, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 16 Haziran tarihinde saat 11:30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda meydana geldi. Y.K. ile Z.A., balta ile tören alanında bulunan Atatürk Anıtı’na vurmaya başladı. Polis ekipleri dayı ile yeğenini yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanların ikisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haklarında 1 ila 3 yıl arası hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına başlandı. Bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklardan Y.K., “Atatürk’ün şahsına yönelik hakaret kullanmadım, o da bizim gibi bir insan. Benim Atatürkle bir derdim yok. ‘Kula tapmayın’ dedim. Herhangi bir örgütten talimat almadık. İçimden böyle bir şey yapmak geliyordu yeğenim ‘ben de gelmek istiyorum’ dedi. Allah’tan başkasını ilahlaştırmayın. Sadece Allah’a iman edin. Herhangi bir psikolojik tedavi görmedim. Allah’ın huzuruna çıkıp, onunla konuştum, bu nedenle kendimi ‘mesih’ olarak görüyorum. Bu eylem önceden düşündüğümüz bir şeydi. ‘Bu demirden adama neden tapıyorsunuz’ demedim. Bu kadar çarpılatacağını bilemedim. Amacım insanlara doğru yolu göstermekti. Amacım sadece insanları doğru yolu göstermekti” diye konuştu.
SAYIMIN ‘MESİH’ OLDUĞUNA İNANIYORUM
Z.A. ise “Hiçbir şekilde bir cisme ya da kişiye hakaret etmedik. İbrahim Aleyhisselam’ı örnek alarak, putlara vurduk. Bütün peygamberlere inanıp, iman ettiğim gibi dayımın da ‘mesih’ olduğuna inanıyorum. Yalnızca Allah’tan başka ulu olmadığını, Allah’ın sıfatlarının başkalarına yüklenemeyeceğini beyan ettik. Allah’a şükür hiç psikolojik tedavi görmedim. Kutsal kitapları okuduğum için dayımın eylemine katılmak istedim.” dedi.

Duruşma sanıkların Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden akıl sağlığı raporu alınması için ileri bir tarihe ertelenirken sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
4
be_en
Beğen