licensed-image
0:26

Abdullah Gül küplere bindi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Kongresi’nde krallar gibi karşılanan Netanyahu, Abdullah Gül’ü de küplere bindirdi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. İngilizce olarak yayımladığı mesajında, “Bu gece ABD Kongre’sinde bir utanç sirki izledik” dedi ve Netanyahu’yu “soykırım suçlusu” ve “çocuk katili” olarak niteledi. Netanyahu’nun konuşması sırasında 60 kez alkışlanmasını eleştiren Gül, bu alkışların İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşı meşrulaştırmak anlamına geldiğini savundu.

Gül, mesajında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan’ın Netanyahu hakkında savaş suçlarından tutuklama emri talep etmesini hatırlattı ve ABD’nin Netanyahu’yu ağırlayarak kendisini dünya önünde rezil ettiğini ifade etti. Netanyahu’nun Gazze’deki savaşı “iyilik ve kötülük”, “medeniyet ve barbarlık” arasında bir savaş olarak tanımlamasına da tepki gösteren Gül, bu tür retoriklerin savaşı meşrulaştırmak ve suçları gizlemek için kullanıldığını vurguladı.

Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde savaşı savunmasının ardından, Gazze’deki İsrail saldırılarının başlangıcından bu yana ölen Filistinlilerin sayısının 39 bini aştığını hatırlatan Gül, uluslararası toplumun sessizliğine ve İsrail’in devam eden saldırılarına karşı daha etkin bir şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
7
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8
be_en
Beğen