Fotoğraflı (32)
2:42

20 öğrenci ‘Fikir Atölyesi’ ile projeler geliştiriyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli okullardan seçilen 20 öğrenci fikir atölyesi projesi kapsamında yapay zeka ve gelecekteki eğitim gibi konularda projeler geliştiriyor. Fikir atölyesi projesinin amacından söz eden, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse; “Bu projede amacımız öğrencilere düşünebilme, düşünmeyi öğretme, kendilerini ifade etme, iş birliği içerisinde çalışma, grup halinde çalışma, düşüncelerini davranışa dönüştürebilme ve birbirleri arasında iletişim kurma istişare etme gibi yetileri, becerileri kazandırmak istiyoruz” dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, KAYMEK Talas Gençlik Merkezi’nde çeşitli okullardan 20 öğrenci fikir atölyesi projesi kapsamında yapay zeka ve gelecekteki eğitim gibi konularda projeler geliştiriyor. Öğrenciler yatılı olarak kaldıkları projede gün boyu atölye çalışması yapıyorlar.

Fikir atölyesi projesinin amacından söz eden, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse; “Okullarımızdan öğrenciler gruplar halinde seçildiler ve burada bir araya getirildiler. Öğrencilerimiz öncelikle uzmanlardan çeşitli eğitimler aldılar bilgilendirildiler daha sonra öğrencilerimiz kendi arasında beyin fırtınası yaparak kendi gözlemleriyle, düşünceleriyle çeşitli problem alanları oluşturdular ve bu problem alanlarına yönelik de gruplar halinde proje geliştirmek ve bu problem alanlarını çözmek için de şuanda da etkin bir şekilde çalışıyorlar. Bu projede amacımız öğrencilere düşünebilme, düşünmeyi öğretme, kendilerini ifade etme, iş birliği içerisinde çalışma, grup halinde çalışma, düşüncelerini davranışa dönüştürebilme ve birbirleri arasında iletişim kurma istişare etme gibi yetileri, becerileri kazandırmak istiyoruz” dedi.

Takım arkadaşları ile birlikte geliştirdikleri projenin detaylarını anlatan Öğrenci Ertuğrulhan Yağmur; “Sabah saatlerinde proje nedir nasıl yapılır konulu seminer aldık. Seminerin ardından arkadaşlarımızla odaya geldik ve somut bir sorun bulduk, sonra bu sorunu nasıl çözeriz diye beyin fırtınası yaptık ardın projemizi bulduk. Bu proje aslında hem takım çalışmamızı geliştiriyor aynı zamanda sosyalleşmemizi sağlıyor bunun gibi ortamlarda bulunmak bence çok önemli” ifadelerinde bulundu.

Fikir atölyesi projesiyle sosyalleştiklerini ifade eden, Bir diğer önce ise “Bu proje sosyalleşmemizi sağladı grup çalışmasının daha çok öne çıktığı bir ortamdayız şuanda. Grup çalışmasıyla hem farklı fikirlere sahip oluyoruz herkesin düşüncesini alıyoruz. Her düşünceyi bir araya getirerek güzel bir proje ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen