Fotoğraflı (11)
0:41

2 bin Arılı Kovan üreticilere dağıtıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hobim Arıcılık Projesi kapsamında 03.30’da düzenlenen Arılı Kovan Dağıtım Töreni’nde konuşan Başkan Büyükkılıç, “Çiftçimizin alnından öpüyoruz. Sizler bizim için önemli, değerlisiniz. Hobi mantığında vatandaşı önce teşvik ediyoruz, sonra onlar da üretiyor. Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hobim Arıcılık Projesi kapsamında yaklaşık 10 milyon lira maliyeti olan Arılı Kovan Dağıtım Töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla sabaha karşı 03.30’da gerçekleşti.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Otoparkı’nda gerçekleşen Arılı Kovan Dağıtım Töreni’ne Başkan Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı İbrahim Özçekiç ile üreticiler katıldı.

Burada arı üreticilerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Sabah namazı için vakit girdi, güzel bir saat, bir bakıma hepimiz için manası olan bir saattir. Sizleri tebrik ediyorum, üreten bir insan olmak, üretmenin ne kadar zor olduğunu, bu saatlerde kalkıp, bu işleri yapmanın ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu ancak sizi anlayanlar bilir. Sizlere layık olmak, sizlere hizmet etmek ne büyük nimet, ne güzel bir lütuftur. Ekibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Büyükkılıç konuşmasının devamında, çiçek, lavanta, kekik gibi bitki çeşitlerinden bal üretimi yapıldığını belirterek, “Özvatan’ımızın bal konusunda coğrafi işaret aldığını, Kayseri’mize mal olduğunu hatırlatıyor, çiftçimizin alnından öpüyoruz. Sizler bizim için önemli, değerlisiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu hizmetleri yaptığımızı da buradan ifade ediyoruz. Hobi mantığında vatandaşı önce teşvik ediyoruz, sonra onlar da üretiyor. Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ HANIMEFENDİLERİ DE BU İŞ İLE BULUŞTURMAK”
Dağıtım sırasında kadın üreticilerle bir araya gelen Büyükkılıç, “Zaten hanımefendilere ayrıca kota ayırdık, amacımız hanımefendileri de bu iş ile buluşturmak, arıcılıkla ilgili hobiyi profesyonelleştirmeye doğru yöneltmektir. Hem üretecek hem de onun keyfini yaşayacak. Hanımlarımıza 40 kişilik kontenjan ayırdık ve teşvik ettik” şeklinde konuştu.

“TOPLAM 3 BİN 200 ADET KOVAN DAĞITACAĞIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 3 bin 200 adet arılı kovan dağıtmış oluyoruz. Dün Yeşilhisar bölgesinde 500 tane dağıtıldı, bu gece 500, önümüzdeki hafta da 1000 adet olmak üzere toplam 2 bin adet arılı kovan dağıtıyoruz. Önemli olan bu işi bir hobi haline dönüştürüp, profesyonel arıcılar yetiştirebilmektir” diye konuştu.

 

 

“KAYSERİ, TÜRKİYE’DE 1 NUMARA OLDU”
Başkan Büyükkılıç, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi tohum dağıtma çalışmaları ile aspir ile ilgili yaptığımız çalışmalar sonrası Kayseri, Türkiye’de 1 numara oldu. Amacımız burada yeri geldiğinde ay çiçek yağına alternatif oluşturmak niyetiyle bu bölgede üreticilerimiz adına çalışmalar yapıyoruz. Yem bitkisi, mısır, buğday, arpa, nohut tohumları dağıtıyoruz. Islah çalışmaları yapıyor, meraları ihya ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Başkan Büyükkılıç ve üreticiler koruyucu özel kıyafetlerini giyerken, daha sonra 2’şer adet arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.
Üreticilere, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından proje kapsamında dağıtılacak arılı kovanların nakli ve sonrasında arıcıların dikkat etmesi gereken püf noktaların yer aldığı bilgilendirme notu da dağıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen