1. Haberler
  2. Terör
  3. 1’i kırmızı kategoride aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi

1’i kırmızı kategoride aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan-45” operasyonunda, teröristlerle sıcak temas sağlandı ve 1’i kırmızı kategoride aranan, toplamda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Bayram tatili süresince ise 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, 2’si gri kategoride olmak üzere toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonun detayları, Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada şöyle belirtildi: Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gercüş kırsalında gerçekleştirilen operasyon kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ve ATAK taarruz helikopterleriyle J-SİHA desteği sağlandı. Operasyona Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucuları da katıldı. Çatışmada, teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında Beritan Amara kod adlı Sultan Dağ ve Zeynep Cudi kod adlı Zeynep Nibat’ın, önceki operasyonlarda 6 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 19 güvenlik görevlisinin yaralandığı 9 ayrı eyleme katıldığı tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, jandarma birlikleri ve güvenlik korucularını tebrik ederek, “Milletimizin duaları sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen