Zam kararının ardından petrol istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL HABER) – Brent petrolün 100 doları aşmasıyla birlikte gelen zamlar nedeniyle akaryakıt almak isteyen vatandaşlar uzun petrol istasyonlarında kuyruk oluşturdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi sürerken Brent petrol 100 doları aştı. Petrol fiyatlarına doğrudan etkileyen bu olay sonucunda Türkiye’deki akaryakıt ürünlerine de zam geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorin grubunda 1 lira 51 kuruş, benzin grubunda ise 1 lira 61 kuruş zam uygulanacak.

Zam kararı pompaya yansımadan akaryakıt almak isteyen vatandaşlar petrol istasyonlarına akın etti. Pompalar önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı benzin istasyonlarında 1 saatten fazla sıra bekleyen vatandaşlar da sıra kendilerine geldiğinde pompacılara yardımcı olmak için kendi yakıtlarını doldurdu.

Zamdan sonra istasyona geldiğini ve yaklaşık yarım saattir sıra beklediğini belirten İzzet Özsoy, “Rakamların önüne geçemiyoruz. Şu anda 1,5 lira gibi bir zam daha geliyor. İlerleyen süreçte bu zamma yenisi de gelebilir. En azından biz olanı korumak için depomuzu doldurmaya geldik. Zamlar maalesef ki durmayacak. Önceden aracımın deposunu yaklaşık 480 liraya dolduruyordum” diye konuştu.

“KAZANCIMIZI YAKITA HARCIYORUZ”

Gelen zamlar nedeniyle zor durumda olduklarının altını çizen taksici Yılmaz Şahin de, “Bizim için çok kötü oldu. Şuanda kazandığımızın yarısını yakıta harcıyoruz. Önceden 200 liraya dolan depom şuanda 700 liraya doluyor. Gerçekten zamlar bizi kötü etkiledi” ifadelerini kullandı.

“SADECE YAKITA ÇALIŞIYORUZ”

Zamlar nedeniyle akaryakıt almakta zorluk çektiklerini belirten Servisçi Adnan Birgin ise, “Zamlar çok fazla geldi. Bizler hiç para kazanamıyoruz. Gelip gidip sadece yakıta çalışıyoruz. İnanın ki zor durumdayız, yemek yiyemiyoruz. Zamlardan önce depomuz 300 liraya dolarken şuanda aracım bin 500 liraya doluyor neredeyse. Önümüzde 30 tane araç var sıra gelmiyor” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Zam kararının ardından petrol istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu