Yusuf Kuzucu: Altın 1000 TL’ye Kadar Yükselebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Altın fiyatları yaklaşık iki aydır yükseliş ivmesini korumaya devam ediyor. Kayseri’de sarraflık yapan Yusuf Kuzucu, altın fiyatlarının 1000 TL’ye kadar yükselebileceğini söyledi.
Mesleği üçüncü nesil olarak devam ettiren Yusuf Kuzucu, altın fiyatlarındaki son tablo hakkında değerlendirmede bulundu. Kuzucu, yükselişte olan altın fiyatlarının değerlerinin uzun zamandır görülmediğinin altını çizdi.

Kuzucu, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmesinde “Altın biliyorsunuz ki iki ay önce hiç beklenmedik bir şekilde yükseldi. 500 TL olan has fiyatı 565 TL’lere kadar yükseldi. 820 TL’den satılan küçük altınlar 920 TL’ye kadar yükseldi. Bu, çok uzun zamandır görülmemiş bir değer. Ve bunun 1000 TL’ye kadar yükseleceği sanılıyor” şeklinde konuştu. Kuzucu, “Altın her zaman olduğu gibi güzel bir limandır” diye ekledi.

Altını ekonomik faktörler haricinde de pek çok faktörün olumsuz etkileyebileceğinin altını çizen Kuzucu, “Altını siyaset tabii ki etkiliyor. Örnek olarak ABD’nin Çin ve Tayvan’a yönelik politikaları, dünya piyasaları, savaş durumları ve F-35 sorunu gibi. Rabbim inşallah para birimimizi dair kılar ve değerlenir. Çünkü paramız eskisi kadar değerli değil, asgari ücret beklendiği gibi yetişmiyor. İnşallah para birimimiz piyasalara karşı dik durur, biz bunun çabasındayız” diyerek, Türk Lirası’nın değer kazanması gerektiğini ifade etti.

Gurbetçiler konusunda da ayrı bir parantez açan Kuzucu, “Gurbetçiler de etkileniyor, ödemelerini eskisi gibi rahatça yapamıyorlar. Onları çok kazanıyor sanıyoruz ama onların da giderleri var. Allah herkesin yardımcısı olsun” diyerek, konuşmasını tamamladı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yusuf Kuzucu: Altın 1000 TL’ye Kadar Yükselebilir