1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yumurta fiyatları “mayıs çukuru”na yuvarlandı

Yumurta fiyatları “mayıs çukuru”na yuvarlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda yumurta fiyatlarında dikkate değer bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüş, kış aylarında kahvaltı alışkanlıklarının değişmesi ve tavuk sürülerinin gençleştirilmesi gibi çeşitli faktörlere bağlanıyor. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nin verilerine göre, özellikle 1 Ocak’ta tanesi 2,75 liradan üreticiden çıkan büyük boy yumurtaların market raflarındaki fiyatı, 1 Nisan itibarıyla 1,75 liraya kadar düştü. Bu, kafes yetiştiriciliğiyle üretilen yumurtalar için geçerli.

YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, fiyat düşüşünün sebebini açıklarken, kış aylarına göre kahvaltı alışkanlıklarının değişmesi ve tavuk sürülerinin gençleştirilmesinin etkili olduğunu vurguladı. Ancak, bu durumun sektörde bir dengesizlik yarattığını belirtti. Afyon’a göre, sektörün üretimi daraltması yumurta fiyatlarını yükseltmiş ancak üretimde denge sağlandıktan sonra fiyatlar tekrar düşüşe geçmiş.

Afyon ayrıca, bu düşüşün sektörde “mayıs çukuru” olarak adlandırıldığını ve uzun vadeli yatırımları etkileyebilecek bir durum olduğunu ifade etti. Yani, bu durum sadece mevcut fiyatları etkilemekle kalmayıp, sektörün gelecekteki stratejilerini de etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen