Fotoğraflı (7)
5:05

YRP Kocasinan İlçe Başkanı Yayık, “Kocasinan’da refah kooperatifçiliği kuracağız”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Yeniden Refah Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Ferhat Yayık, yerel seçimlerde YRP Kocasinan Belediye Başkan Adayı Önder Narin’in kazandığı takdirde yapılacak projeden bahsederek refah kooperatifçiliği yapılacağının sözünü verdi. Yayık, “Kocasinan’da refah kooperatifçiliği kuracağız. Üreticiden aldığımız ürünü tüketiciye aracısız olarak, belediye olarak biz vereceğiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Ferhat Yayık, KayseRadar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Siyasi Gündem’ programına katılarak moderatör Duygu Sarınca’nın sorularını yanıtladı.
‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YUVA BOZMAK İÇİN DEĞİL YUVA KURMAK İÇİN YAPACAĞIZ’
Başkan Yayık, Kocasinan’da yürütülen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili vatandaşların mağduriyet yaşadığını iddia ederek, “Her şeyi üretme kapasitesine ve her şeyi profesyonel bir şekilde yapabilme kapasitesine sahipken, tarıma elverişli alanlarımız olmasına rağmen hala canlı hayvan ithalatı, süt ithalatı yapıyoruz. Çiftçimiz unutulmasın, yok sayılmasın istiyoruz. Kırsal bölgeler de kent merkezi gibi işlem görsün. İsraf yapıldığını düşünüyorum. Bir vatandaş olarak baktığım zaman tüm belediyeler borç yükü altında eziliyor. Bu kadar milli kaynaklarımız varken, milli kaynak paketlerimiz varken neden değerlendirmiyoruz. Gelin hep beraber yapalım, ayrıca biz Kocasinan’da kazanacağımızdan eminiz. Kentsel dönüşümde rant oluşturmayacağız, vatandaşımıza buradan söz veriyorum. Kentsel dönüşümü yuva bozmak için değil yuva kurmak için yapacağız. İnsanların hayallerini yıkmayacağız. Yeniden Refah Belediyeciliği geldiğinde yapılan projeleri engellemeyeceğiz. Yapılmamış ne varsa, yapılması gereken ne varsa üstüne koyarak devam edeceğiz. Argıncık, Yavuzlar, Sancaktepe Kentsel Dönüşüm konusunda kanayan bir yara, vatandaşlar çok mağdur” ifadelerini kullandı.
Kocasinan’da refah kooperatifçiliği kuracaklarını söyleyen Yayık, “Kocasinan’da refah kooperatifçiliği kuracağız. Üreticiden aldığımız ürünü tüketiciye aracısız olarak, belediye olarak biz vereceğiz. Hem organik hem doğal hem aracısız kışlık, yazlık ürünler yetişebilecek. Kocasinan’da refah marketçiliğini yapacağız ve üreticiden de hiçbir ücret talep etmeyeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen