Yılanlı Kilisesi Yetkililerin İlgisini Bekliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri, (BGC)- Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi Soğanlı köyünde bulunan Yılanlı Kilisesi turistlerin ilgisini çekiyor ancak kilisenin bakımsızlığı bu durumu gölgeliyor. Köyde yaşayan vatandaşlar Yılanlı Kilisesinin bu durumundan dolayı şikayetlerini dile getirdi.

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı köyünde Yılanlı Kilisesi turistlerin yoğun ilgisine karşın çevresinde gerekli bakımların yapılmadığı öne sürülüyor. Köy sakini İsmail Ablak kilisenin oldukça bakımsız ve ilgisiz kaldığını öne sürdü.
Ablak, kilisenin yetkililer tarafından yeterince önemsenmediğini ifade ederek “İçeride bir sürü izinsiz yazı yazılmış, bozulmuş, yontulmuş, anı diye bir şeyler götürmüşler. Kayseri’den yetkililerimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız buraya önem vermiyor. İnsanlara kahvaltı yedirip bilet kesmeyi biliyorlar ama neden yatırım yapmıyorlar? Kilisenin restorasyon projesi çıkmış deniliyor, ama yetmez ki?” dedi.
Ablak bu gölgenin bir turizm bölgesi olduğunu belirterek “Burası Kayseri’nin yüz akı. Buraya Çin, Japonya, Avustralya’dan ziyaretçiler geliyor. Bu işten hiç anlamayan kişileri başımıza getiriyorsunuz ve turizm bitiyor. Biter. Hiç olmazsa aldığınız paranın yarısı buraya dökün. Buraya yatırım yapın. Yolları sırf turistler geçmeye üşeniyor.
Soğanlı’ya turist çekelim vb. deniyor. Ben ve rehberler söylüyoruz, iki yıldır buradaki tahta köprüye çivi çakamadınız. Sıkıntılarımız ve sorunlarımız büyük. Yağmur yağdı, sel aktı, Yılanlı Kilise’nin yolları mahvoldu.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yetkililerle irtibat kurduğunu ancak sonuç alamadığını dile getiren Ablak, “Üç ay önce Kültür Müdürlüğünü aradım, buna karşın hizmet verilmiyor ve bilet kesiyorlar. Bu hizmet değildir. Yaptığınız işi desteklerim, yanlışınızı da yüzünüze karşı vururum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yılanlı Kilisesi Yetkililerin İlgisini Bekliyor