Yeşilhisar’da, 30 Bin Ton Yemlik Mısır Hasadı Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ( 1HA) Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde danelik ve slajlık mısır hasadı devam ediyor. İlçede bu yıl 4 bin dekar alanda mısır ekimi yapılırken 30 bin ton yem hasadı yapılması bekleniyor.

Hayvancılıkta yem fiyatlarının artması, özellikle yem bitkilerinin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Bu kapsamda Kayseri’nin önemli tarım ilçelerinden Yeşilhisar’da çiftçiler, slajlık mısır ekimine ağırlık verdi. 4 bin dekar alanda ekilen yemlik mısır hasadı devam ediyor. Hasat sonunda ilçe geneli 30 bin ton civarında mısır yemi bekleniyor.

Yeşilhisar’ın turizmde olduğu kadar tarım sektöründe de önemli bir konumda bulunduğunu vurgulayan Ziraat Mühendisi Kaan Tashanlı, yemlik bitki üretiminde de Kayseri ve İç Anadolu’nun lokomotifi olduklarını söyledi. Besicilikte yaygın olarak üretilen slajlık mısır üretiminin Yeşilhisar ilçesinde yayılmaya devam ettiğini belirten Tashanlı, “Yem ihtiyacının artması ile birlikte çiftçilerimiz için slajlık mısır ana gelir kaynağı olmaya başlamıştır. Zamanında uygun bir şekilde hasat edilen mısır hayvan üreticileri için avantaj sağlarken toprak bünyesini de dinlendirdiği için sürdürülebilir tarıma katkı sunmaktadır. Yeşilhisar’da bu yıl 4 bin dekar alanda mısır üretimi yapılmıştır. Dekardan ortalama 7-7,5 ton civarında verim elde edilmektedir. Bu da ekonomik olarak çiftçimize destek olmaktadır” dedi.

 

Çiftçi Mahmut  Navruz da, “Bu yıl 25 dekar alanı ektim. Yaklaşık 170-180 ton verim bekliyorum. Bize de büyük ekonomik katkısı oluyor” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yeşilhisar’da, 30 Bin Ton Yemlik Mısır Hasadı Bekleniyor