YENİ YILDAN İTİBAREN 16 MESLEK GRUBUNA BELGE ŞARTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca; (MYK) karara göre 16 meslek grubuna 1 Ocak’tan itibaren MYK belgesi alınması şartı getirilecek.
İş kazalarında ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ gruplarda belge zorunluluğu şartı aranıyor. Böylece kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya imalatçı, mobilya döşemecisi, ayakkabı imalatçısı, ayakkabı; kesimci, saraciye imalatçısı, sayacı, zeytinyağı üretim operatörü, boyama operatörü, baca yağlı kanal temizleme personeli, elektrik dağıtım şebekesi test görevlisi, raylı sistem araçları elektrik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları elektronik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları mekanik bakım ve onarımcısı, raylı sistemler sinyalizasyon bakım ve onarımcısı gibi mesleklerde belge şartı getiriliyor. Ustalık belgesi ve diploması bulunan kişilerde ise belge şartı bulunmuyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna ilişkin hükümlere aykırı davranan işveren veya işveren vekillerine Çalışma ve İş Kurumu il müdürü tarafından her bir çalışan için idari para cezası veriliyor. 2022 yılı için idari para cezası ise bin 414,17 Türk Lirası olarak belirlendi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
YENİ YILDAN İTİBAREN 16 MESLEK GRUBUNA BELGE ŞARTI