‘Yasaklı ve kaçak tabanca ticareti’ operasyonu: 12 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)- Kayseri’de polis ekiplerince yapılan operasyonda yasaklı ve kaçak tabanca ticareti yapan 12 şüpheli gözaltına alındı. Olayda çok sayıda silah da ele geçirildi.

KOM Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince, ruhsatsız silah imalatı ve ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. 3 ay süren çalışma sonucu belirlenen adreslere baskın yapıldı. Şüpheliler; F.K, Ş.Ç, Z.T, M.H.D, M.A, M.E.Ç, B.D, F.D, M.K, F.Ö, Ö.A. ve Ö.P. gözaltına alındı. Bu kişilerin, kurusıkı tabancaların namlularında yaptıkları tadilat ile bu tabancaları 6136 sayılı yasa kapsamında yasak nitelikteki ateşli silahlara dönüştürdükleri ayrıca bazı ruhsatlı tabancaların seri numaralarını yok etmek ve ruhsat sahibine de kayıp müracaatında bulundurmak suretiyle değerinden yüksek fiyatlara ruhsatsız olarak piyasaya sürdükleri tespit edildi.

16 ikamet, 5 iş yeri ve 6 araçta yapılan eş zamanlı aramada 47 ruhsatsız tabanca, bin 464 tabanca fişeği ve 62 tabanca şarjörü, ruhsatsız tabancaların montajında kullanılan malzemeler,1 ruhsatsız tüfek, 40 av tüfeği fişeği ve 8 tadilata uğramış kurusıkı tabanca da ele geçirildi.

Gözaltına alınan 12 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
‘Yasaklı ve kaçak tabanca ticareti’ operasyonu: 12 gözaltı