Yaklaşık 1 tonluk ‘Paşa’, alıcısını bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Kurban Bayramı’na sayılı günler kala pazarda satışa sunulan bir ton civarındaki ‘Paşa’, alıcısını bekliyor.

9 Temmuz Cumartesi günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Besiciler kurban pazarlarında hayvanlarının görücüye çıkarırken, kurban kesecekler de pazarların yolunu tutmaya başladı. Besici Mustafa Boztepe, özveriyle bakıp yetiştirdiği 2,5 yaşındaki tosunun kurban pazarının gözdesi olduğunu söyledi. ‘Paşa’ ismini verdiği tosun, yaklaşık 1000 kiloya ulaştı. Pazarda bu ağırlıkta başka hayvan olmadığını iddia eden Boztepe, “65 bin lira fiyat belirledik, talibini bekliyoruz” dedi.

‘Paşa’ için özel bir beslenme programı uyguladıklarını belirten besici Boztepe, “Ekstra bir beslenme programı uyguladık. 2 hayvanın tükettiği yemi tüketiyordu. Arpa ve kesif yem ile besledik. Bunu yeşillikle, yonca ile silajla (bekletilerek mayalanan hayvan yemi) destekledik. Bütün aşılarını, ayak ve tırnak bakımını düzenli olarak yaptırdık. Ağırlığı çok olduğu için ayakta durmakta zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yaklaşık 1 tonluk ‘Paşa’, alıcısını bekliyor