f0575d2d-566e-4eeb-ab36-b6c322a064ef
3:56

Vekil Özsoy, “Yılbaşından itibaren emeklilerimizle ilgili yeni çalışmalar olacak”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli maaşına yapılan zam hakkında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, “10 bin lira olan en düşük emekli maaşını 12 bin 500 lira olarak çıkartıldı inşallah meclise geldikten sonra kanunlaşacak. Biz isteriz ki daha fazlasını verelim ama biliyorsunuz pandemiden sonraki süreçte hem deprem ve dünyadaki ekonomik sıkıntılar ülkemizi de çok etkiledi inşallah önümüzdeki yıla doğru tekrar emeklilerimizle ilgili yılbaşından itibaren yeni çalışmalar olacak” dedi.

 

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, nöbetçi milletvekili uygulaması kapsamında il binasında açıklamalarda bulundu. Emekli maaşına yapılan zam hakkında konuşan Özsoy, “Emekliler ile ilgili kanun tasarısı meclis gündemine alındığında hükümetimiz tarafından bugünlerde tekrardan değerlendirmeleri yapılıyor yapılacak bir şey varsa bizim önergelerimizle düzenlenecek ama 10 bin lira olan en düşük emekli maaşını 12 bin 500 lira olarak çıkartıldı inşallah meclise geldikten sonra kanunlaşacak. Biz isteriz ki daha fazlasını verelim ama biliyorsunuz pandemiden sonraki süreçte hem deprem ve dünyadaki ekonomik sıkıntılar ülkemizi de çok etkiledi inşallah önümüzdeki yıla doğru tekrar emeklilerimizle ilgili yılbaşından itibaren yeni çalışmalar olacak” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan kooperatif mağdurları hakkında konuşan Özsoy, “Geçmiş dönemde Mustafa Elitaş Bakanımız AK Parti Grup Başkanvekili iken Kayseri’deki kooperatif mağdurlarıyla ilgili bir kanun meclisten geçilmiş. O tamamen Mustafa Elitaş vekilimizin desteği ile onun insiyatifi ile çıkmış bir kanun fakat Anayasa Mahkemesi’ne götürülmüş Anayasa Mahkemesi orada Kayseri’ye özel bir şey olduğu varsayımı ile Mustafa Elitaş Bakanımla konuştuk Kayseri yazılmasa da oradaki bazı zikredilen şeylerden kaynaklı iptal söz konusudur diyor. Meclisten çıkıp iptal edildiği süre içerisinde hızlı hareket eden kooperatif mağdurları aslında mağduriyetlerini gidermişler o konudan dolayı. Fakat hızlı hareket edemeyenler Anayasa Mahkemesi iptal edince mecburen eskiye döndü. Kayseri’de kooperatif mağdurlarının kurduğu bir dernek var o dernek yöneticileriyle ben görüştüm ve sıkıntılarını dinledim. Bu sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın işi değil. Bir de Maliye Bakanlığı var işin içinde. Üç bakanlığın bu işi beraber çözmeleri gerekiyor. Ben şunu biliyorum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’ndaki yetkililerin görüşmeleri devam ediyordu. Bunu Özhaseki Bakanımız başlatmıştı ama geçen burada olan konuşmada herhalde bir yanlış anlaşılma var. Çünkü Kayseri’deki kooperatif mağdurlarının en son laf söyleyecekleri insan Elitaş Bakanımız. Çünkü gerçekten çok büyük çabalarla bir kanun çıkarmış fakat Anayasa Mahkemesi iptal etmiş. Bizim de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen