Vatandaş da, Pazarcılar da Fiyatlardan Yakınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Pazar fiyatları yaz mevsiminin etkisiyle stabil seviyede gitmeye devam ederken, pazarcılar ve müşteriler birbirinden farklı ürünlerde zam meydana geldiğine dikkat çekiyor.

Pazar yerlerinde işler, yaz mevsiminin gelmesiyle ve kısıtlamaların büyük ölçüde kaldırılmasıyla giderek normalleşmişti. Ancak pazarcılar ve müşterilerin gözünden farklı kalemlerde fiyat artışı yaşandığı belirtiliyor. Pazarcılardan bazıları iş yoğunluğunu iyi olarak nitelerken, bazı pazarcılar satışların iyi olmadığını belirtti.

Pazarcı Hakan Özen, pazarlardaki son durum üzerine “Satışlar normal. Zamlar ister istemez fiyatlara yansıyor, fasulye ve salatalık fiyatları arttı. Zamlar, insanları iki alacağına bir almaya yönlendiriyor, insanlar günübirlik ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” diye konuştu.

Bir diğer tezgahtar Bülent Çukurçam, meyve fiyatları hakkında bilgi vererek “Bu hafta meyve fiyatları geçen haftaya göre uygun. Şeftali, üzüm, armut, erik 7,50 TL; incir 12 TL. En pahalı ürün incir, şu an turfanda ve sıcaklar sebebiyle az bulunuyor. Zam pek yok. Marketlere kıyasla pazar fiyatları uygun. Satışlardan memnunuz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYDEN YARIM KİLO ALDIM”

Vatandaşlar ise pazar fiyatlarının halen pahalı olduğunu ve ihtiyaçlarını yeterince karşılayamadığını dile getiriyor.

Emekli eczacı olduğunu belirten Belgin Hanım, her şeyin pahalı olduğunu belirterek “Her şey çok pahalı. Pazar da pahalı. Mevsiminde olan meyveler bile bir dünya para ediyor. İki kişilik bir aileyiz, dört kişilik ailelerin nasıl geçinebildiğini merak ediyorum. Her pazar 150 TL harcasam, ayda 600 TL harcamış olacağım. Emekli maaşları ortada. Buraya gelmeden şarküteriye de uğradım, dört parça ürün 144 TL tuttu. Her şeyden yarım kilogram aldım” ifadelerini kullandı.

Belgin Hanım, bu dönemde bir kişinin ek geliri olması gerektiğini belirtti. Belgin Hanım, bu konuya ek olarak kendisinin çalışması durumunda çalışabilecek nüfusa dahil olan bir gencin yerini alacağının altını çizdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Vatandaş da, Pazarcılar da Fiyatlardan Yakınıyor