Fotoğraflı (25)

Vali Yardımcısı Tekeş, “Spor okullarıyla birlikte 8 bin sporcu sayısını aşacağız”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, spor okullarıyla birlikte öğrencilere milli ve manevi değerleri tanıtacaklarını ifade ederek, “Sağlıklı yaşam eğitimlerimizde var. Açılacak olan spor okullarıyla beraber 29 spor okulumuzda 8 bin sporcuyu aşacağız” dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündemin Sesi’ programına konuk olarak Moderatör Salih Zeki Çetin ve Gülcan Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Spor okullarında görevlendirdikleri hocalar ile çocuklara milli, manevi değerleri öğreteceklerini söyleyen Vali Yardımcısı Tekeş, “Sağlıklı yaşam eğitimlerimizde var. Açılacak olan spor okullarıyla beraber 29 spor okulumuzda 8 bin sporcuyu aşacağız inşallah. Değerler eğitimi için 165 kişi müftülükten görevlendirdiğimiz hocalarımız, milli eğitimden görevlendirdiğimiz hocalarımız, 80’den fazlada antrenörümüz var. Şimdi bir havuz oluşturduk. Dedik ki bir defa tarih bilinci bizim çocuklarımız, ecdadını bilecek, atalarını iyi tanıyacak. Onları öyle hocalarımıza verelim ki ders anlatır gibi olmasın, o çocuklara o olayı yaşatsın. Mesela Atatürk’ü anlatıyorsa, Atatürk’ü anlasın. Fatih Sultan Mehmet’i anlatıyorsa, Fatih Sultan Mehmet’i özümsesin, hissetsin. Biz özel isimlerle de çalışmaya başladık. Mesela peygamber efendimizi bütün çocuklar bilsin istiyoruz. Yine PDR diye bir eğitimimiz var. Okullardaki PDR öğretmenlerimizle de bir havuz oluşturduk. Onlar aynı zamanda belirli periyodlarla ikinci ve dördüncü hafta spor okullarına gidiyorlar. Burada öğrencilerimize bire bir psikolojik eğitim veriyorlar” şeklinde konuştu.

‘OKULLARDA AİLE YAPISI SIKINTILI OLAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERECEĞİZ’

Vali Yardımcısı Tekeş, “Yakın zamanda açacağımız Mobilyacılar Odası ERVA Spor Kulübü ile teakwando, boks, kickboks, masa tenisi alanında Sancaktepe’de bir yer ayarlandı. O mahallede, biraz daha böyle dezavantajlı ailelerimizin orta gelirli olan ailelerin bulunduğu bir mahalle. Okullarda diyoruz ki özellikle aile yapısında sıkıntı olan, anne ve babası ayrılmış olan çocuklarımıza yada maddi durumu kötü olan çocuklar, bize başvuru yapmaları lazım. Hocalarımız geziyor, antrenörlerimiz geziyor. Buralardan talepleri topluyoruz. İşin içinde, kalbinde muhtarlarda var. Çoğunlukla muhtarlarımız yükümüzü alıyor orada. Talepleri alıp başlattıktan sonraki süreçte başvurular gelince bizim her okulumuzun bir koordinatörü var. Biz bunların irtibatlarını paylaşıyoruz. Diyoruz ki; şu kişiyle irtibata geçin özellikle karate, tekvando, jimnastik branşları onlara yönelik yönlendiriyoruz. Olurda o yoksa bu defa olursa gençlik spor olarak bizim ana tesislerimize davet edelim diyoruz ve bu şekilde ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Vali Yardımcısı Tekeş, “Spor okullarıyla birlikte 8 bin sporcu sayısını aşacağız”