Fotoğraflı (11)
3:52

Vali Çiçek: “Şehit Necmettin Keleş ismi bu okulda ömür boyu yaşayacak”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatıyla, 12 Ağustos 1986 tarihinde Şırnak İli Uludere İlçesi’nde şehit olan ve Kayseri’nin ilk terör şehidi olan Necmettin Keleş’in isminin Melikgazi İlçesi Bahçelievler Ortaokulu’na verilmesi ve “Şehit Köşesi” açılış programı gerçekleştirildi. Çiçek, “Necmettin Keleş kendi canını sizler ve bizler için daha rahat ve özgürce yaşayalım diye kendi canını feda eden bir kahramandır. Şimdi sizlerle birlikte Necmettin keleş ismi ömür boyu yaşayacak” dedi.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Bahçelievler Ortaokulu’nun isminde değişikliğe gidildi. Vali Gökmen Çiçek’in talimatıyla 1986 yılında şehit olan Necmettin Keleş’in ismi, okula verildi. Kayseri’nin ilk terör şehidi olan Necmettin Keleş’in isminin Bahçelievler Ortaokulu’na verilmesi ve “Şehit Köşesi” açılış programına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tugğ. Haldun Taşan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi İlçe Kaymakamı Bülent Karacan, Pınarbaşı İlçe Kaymakamı Mesut Bolat, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin ailesi, yakınları ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Çiçek, tarihi bir ana şehitlik edildiğini, şehit Necmettin Keleş’in Kayseri’nin gurur kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Çiçek, “Bize birçok kahraman gösterdiler, dizilerde filmlerde, ama bizim gerçek kahramanımız Necmettin Keleş’tir, silah arkadaşlarıdır. Değerli çocuklar bu saatten sonra sorumluluğunuz daha da büyük. Çünkü Necmettin Keleş gibi bir kahramanın adını taşıyan bir okulda taşıyorsunuz. Necmettin Keleş kendi canını sizler ve bizler için daha rahat ve özgürce yaşayalım diye kendi canını feda eden bir kahramandır. Şimdi sizlerle birlikte Necmettin keleş ismi ömür boyu yaşayacak. Ziyaret ettiğimde Erol amcam ve Nuriye annemden tek bir cümle duydum, 1986’dan beri ‘Vatan Sağ olsun’ cümlesinden başka bir şey söylemiyorlar. Dolayısıyla sizlere özellikle şükranlarımı sunarken, hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Çünkü sizler hakkınızı helal etmezseniz soluduğumuz hava, yediğimiz ekmek bize haram olur, çünkü evladınız bizim için şehit oldu. Evladınızın da güzel okullarımızdan birine ismini vererek, buranın değerli öğretmen, idareci ve öğrencilerine de emanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘OKULUN İSMİNİN DEĞİŞMESİ FARKINDALIK OLUŞTURACAKTIR’

 

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise konuşmasında sözlerine geçtiğimiz günlerde eğitim uçağı kazasında verdiğimiz 2 şehidimize rahmet dileyerek başladı. Karaköse, “Bayrağını, sancağını, vatanını, sancağını, özünü, değerini bilen çocuklar yetiştirmek için tüm birimlerimiz kurumlarımız seferber olmuş durumda. Bugün bu okulun Şehit Necmettin Keleş olarak değiştirilmesi çocukların her gün bu okula girerken ismini görmesi bayrak, vatan, millet ve şehit nedir bu doğrultuda farkındalık oluşturacaktır. Biz çocuklarımızı bilimde, teknikte, sporda ve hayata hazırlamak için ne kadar uğraşırsak uğraşalım bir o kadar da kendi varlığını birliğini, atasını, özünü bilmesidir. Sevgili öğrenciler Şehit Necmettin Keleş ismini bu okula verdik, hayırlı uğurlu olsun. Şehidimiz Necmettin Keleş’i ve tüm şehitlerimizi tekrardan saygıyla anıyor Allah’tan rahmet diliyorum, okulumuzun isminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Şehit Necmettin Keleş’in babası Erol Keleş ise, “1986’nın Ağustos ayında benim çocuğum vatan için, bayrağı için kendini seve seve feda etmiş, şehit olmuştur. Bu okula isminin verilmesinde sayın valime, emeği geçen müdürlere hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu okuldan mezun olan öğrencilerin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Açılış töreninin ardından Vali Çiçek ve beraberinde heyet, okul içerisinde yapılan Şehit Necmettin Keleş Köşesi’nin de açılışını gerçekleştirdi. Ardından Çiçek, burada okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen