Uzman Dr. Doğan: “Diz Ağrıları Hastanın Yaşına Ve Mesleğine Göre Değişiklik Gösterir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Diz ağrılarının genellikle hastanın yaşına ve meslek hastalıklarına göre değişiklik gösterdiğini söyleyen Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Murat Doğan, en çok karşılaşılan diz ağrılarının menüsküs yırtıkları, kireçleme, kıkırdak yıpranmaları ve doğuştan olan deformelere bağlı olarak oluşan diz yapısı bozukluları olduğunu ifade etti.

Günümüzde birçok insanın zaman zaman karşılaştığı diz ağrılarının genellikle hastanın yaşına, mesleğine ve hastalık gurubuna göre değişiklik gösterdiğine değinen Özel Tekden Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Uz. Dr. Murat Doğan diz ağrıları ve tedavileri hakkında bilgi verdi. En çok karşılaşılan diz ağrılarının menüsküs yırtıkları, kireçleme, kıkırdak yıpranmaları ve doğuştan olan deformelere bağlı olarak oluşan diz yapısı bozukluları olduğunu söyleyen Dr. Doğan, “Genellikle karşılaştığımız durum ise sporcu yaralanmalarına bağlı oluşan menüsküs yırtıkları, dizde kireçlenmeye bağlı kıkırdak yıpranması ve kemiğin etrafındaki yapının bozukluğundan kaynaklı diz kireçlenmeleridir” şeklinde konuştu.
Hastalarda görülen Menüsküs yırtıklarının evrelerden oluştuğunu belirten Dr. Doğan, “Menüsküs yırtıkları erken evre dediğimiz 1’inci 2’nci ve 3’üncü derecede ise fizik tedavi ve ilaçla tedavi uygularız. Hastalarda yapılan bu tedaviler sonucu rahatlama yaşanırsa fizik tedavi sonrası PRP (Platelet Rich Plasma) dediğimiz kırmızı pulcuklardan zengin hücre tedavisi uyguluyoruz. Buda uzun süreli bir çözüm yolu olmaktadır. Kireçlenme oluşan hastalarda da aynı şekilde hastalığın evresine göre tedavi uyguluyoruz. Eğer erken evrede, 1. 2. Ve 3. derecede ise ilaç ve fizik tedavisi ve daha PRP hücre tedavisi uygulaması yapıyoruz” diye konuştu.

REHABİLİTASYON PROGRAMINDAKİ AMACIMIZ HASTALARIMIZI ESKİ HALİNE DÖNDÜRMEK

Ameliyat sonrası tedavi sürecinde hastanın rehabilitasyon programına uymasının önemli olduğunu ve bu programın kası güçlendirmek ve ödemi azaltmak amacıyla yapıldığını dikle getiren Dr. Murat Doğan “Diğer diz ağrıları grubuna uyguladığımız tedavi ise ameliyat sonrası menüsküs yırtıkları, çapraz bağ yırtıklarıdır. Ameliyattan çıktıktan 3 hafta sonra rehabilitasyon süreci başlıyor. Bu süreçle birlikte de rehabilitasyon programı yapıyoruz. Buradaki amacımız kası güçlendirmek, ödemi azaltmak ve hastalarımızı hızlı bir şekilde eski haline döndürmek. Eğer gerekiyorsa duruma göre PRP uygulaması yapmaktayız. Bu tedaviler sonrasında ise düzenli ev programı verilmektedir. Program düzenli olarak yapılırsa hastamızın bu program doğrultusunda takibini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Uzman Dr. Doğan: “Diz Ağrıları Hastanın Yaşına Ve Mesleğine Göre Değişiklik Gösterir”