Uluslararası Sanat ve Tasarım Araştırmaları Kongresi Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri,(BGC)- Kayseri Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaklığında, Uluslararası Sanat ve Tasarım Araştırmaları Kongresi ve Sergisi başladı.

Kayseri Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaklığında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakülteleri ile Kayseri Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin koordinatörlüğünde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Sanat ve Tasarım Araştırmaları Kongresi ve Sergisi başladı.

Online (çevrimiçi) düzenlenen kongrenin açılış programına, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Kılıç ile Kayseri Üniversitesi Mimarlık, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Karahan katıldı.

İki gün sürecek kongrede 41 oturumda 220 bildiri sunumu yapılacak ve sergi programında ise 181 sanat ve tasarım çalışması sergilenecek.

İngilizce olarak yapılan kongrenin açılış konuşmalarında Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa: “Sanat ve tasarım alanı ile ilgili güncel gelişmeleri tartışmak ve paylaşmak amacıyla birçok bilim insanının çevrimiçi ortamda bir araya gelmiş olması, bilgi, deneyimlerini paylaşması, aynı zamanda da eserlerini sergileyerek katkılar oluşturulması açısından bu etkinliği oldukça anlamlı buluyoruz” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Uluslararası Sanat ve Tasarım Araştırmaları Kongresi Başladı