Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na 7 bin 150 sporcu katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de dün gerçekleştirilen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na ülke genelinde 30 farklı şehirden Türk sporcunun yanı sıra, 15 ülkeden 250 yabancı sporcu katılım sağlarken, toplam 7 bin 150 sporcu maratonda ter döktü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından ‘150 Yılda 150 Proje’ kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, 21 kilometre, 10 kilometre ve Halk Koşusu ile tamamlandı. 10 kilometre kategorisinde toplam bin 150 sporcu, 21 kilometre kategorisinde ise 500 sporcu koşarken, halk koşusuna 5 bin 500 sporcunun koşusu kayıtlara geçti. Ülke genelinde 30 farklı şehirden sporcular ve 15 ülkeden 250 yabancı koşucu maratona katılım sağlarken, toplam 7 bin 150 sporcu maratonda ter döktü. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 400 bin TL’ye yakın para ödüllü dağıtılan yarı maratonda tüm katılımcılara ve Kayserililere ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

‘GÜNÜMÜZE GÜZELLİK KATAN TÜM HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Spor şehri Kayseri’de yine muhteşem bir maraton gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na katılan vatandaşlarımızla çok keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik. Maratonumuza katılarak günümüze güzellik katan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yaş sınırı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın keyifle iştirak ettiği Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda gerçekten çok eğlendik. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda dereceye giren sporcularımıza ödüllerini verdik. Bu keyifli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkür ve takdiri katılımlarıyla bizleri onurlandıran vatandaşlarımıza sunuyorum” şeklinde konuştu.

Resmi kayıtlara göre 7 bin 150 katılımın olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Kayıt yaptıran 7 bin 150 sporcumuz var. Ancak katılım tarihinin bitiminden sonra halk koşusuna yoğun talep gelmişti. Bunun üzerine kayıt oluşturamayan ve halk koşusuna katılan Kayserili vatandaşlarımız vardı. Öte yandan kayıt yaptıramayan Kayserililerimiz ile maratona katılan protokol ile birlikte sayının yaklaşık 10 bine ulaştığını tahmin ediyoruz. Gelecek yıl ki maratonda yeniden buluşabilmek ve keyifle spor yapabilmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na 7 bin 150 sporcu katıldı