Ultrasonda Ocak ayı sonu itibarıyla yoğunluk bitiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, hastanelerde yaşanan görüntüleme tetkik sorunun Ocak ayı sonu itibariyle biteceğini söyledi. Erşan, “Yeni başlayan hekimlerimiz, hizmete giren yeni cihazlarımız ve hizmet alımıyla birlikte inşallah arzu ettiğimiz seviyelere yakın zamanda gelmiş olacağız” dedi.

Kayseri’de özellikle görüntüleme servislerinde hastalara uzun süreli randevu verilmesi, eleştirilere sebep oluyor. Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, hastanelerde yaşanan görüntüleme tetkik sorunu hakkında konuştu. Erşan, en son yapılan düzenlemelerle birlikte hem görüntüleme hem randevu gün sürelerinde ve hem de çekimi yapılmış olan tetkiklerin okunma sürelerinde çok ciddi şekilde iyileştirmelerin olacağını söyledi. Erşan, “Pandemi döneminde hastanelerimizdeki müracaat sayıları biraz daha azdı, bazı kısıtlamalar vardı ama şu an Şehir Hastanesinde günlük 15 bin civarında hastaneye giriş söz konusu. 2 bin civarında acil serviste, 13 bin civarında polikliniklerde vatandaşlara hizmet veriliyor. Bu ciddi bir rakam ve ciddi bir yoğunluk. Tabi ki bu tetkiklere de yansıyor. Görüntüleme ile ilgili bizim günlük 750 civarında ultrason çekilmekte, günlük ortalama 310 civarında emar çekilmekte, ortalama 540 civarında da bilgisayarlı tomografi tetkiki yapılmakta. Bu rakamlar ciddi rakamlar. İlimizde hem randevu gün süreleri hem de okuma ile ilgili bir uzama söz konusuydu. Birikmiş birtakım tetkikler de vardı. Özellikle emar ve tomografide ve bu da doğal olarak ultrasonografiye de yansıyordu. Biz hizmet alımı ile ilgili bakanlığımızdan bir müsaade istedik, bu durum onların iznine tabii. Kendimizi ve sıkıntılarımızı anlatarak bakanlığımızın desteği ile hizmet alınma ihalesine çıkıldı. 1 Aralık 2022 tarihiyle sözleşme imzalanarak firma tarafından bu görüntülerin okunması hizmeti başlandı. Bu ciddi manada bizi rahatlatmış olacak” diye konuştu.

‘ŞEHİR HASTANESİNE 3’ÜNCÜ EMAR CİHAZI KURULDU’

Şehir Hastanesine 3’üncü bir emar cihazı kurulduğunu ve bunun yaşanan sorunları biraz daha rahatlatacağını dile getiren Erşan, “Radyolojide yeni başlayan hekimlerimiz oldu. Bizim şuan, 4 tanesi doçent olmak üzere 22 tane uzman hekimimiz var. 23 civarında asistan hekimimizi var. En büyük iyileştirmelerden birisi şu oldu; Şehir Hastanesinde bizim 2 tane emar 2 tane tomografi cihazımız vardı. Tomografi ile ilgili bizim gün süresi sorunumuz yoktu yani tomografide hemen 1 gün sonraya randevu verebiliyoruz ama okuma ile ilgili iyileştirme yapılacak. Emar’da çekim için planlı hastalarda şu anda Ocak sonuna randevu verebiliyoruz. Ama şunu da ifade etmek gerekir aciliyet gerektiren ve önem arz eden yani hemen çekim yapılması gerek hastalarımız aynı gün içerisinde muhakkak çekimleri yapılmakta. Yani onlarda asla öte tarihlere randevu verilmiyor. Planlı yapılacak olan randevulardan emar için şöyle bir şey yapıldı; biz bu ay içinde faaliyete geçtik, 3’üncü emar cihazı kuruldu. Firmayla görüşmelerimizi yaptık onlar da hastanemize sıfır bir cihazın kurulumunu gerçekleştirerek bu ay itibariyle hasta çekimlerine başlamış olduk. Bu da inşallah randevu gün sürelerinde arzu ettiğimiz seviyelere çekmiş olacak. Şu anda ciddi manada rahatlama söz konusu. Yeni başlayan hekim arkadaşlarımızın elini rahatlatmak adına firma tarafından 2 tane üst düzey ultrasonografi cihazı alınarak hizmete girmiş oldu. Yeni başlayan hekimlerimiz, yeni cihazlarımız bu süreçleri ve hizmet alımıyla birlikte inşallah arzu ettiğimiz seviyelere yakın zamanda getirmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Ocak ayı sonu itibariyle tetkiklerde arzu edilen seviyelere gelineceğini belirten Erşan, “Bu konuda hekim arkadaşlarımıza da çok teşekkür etmemiz icap eder. Çünkü, üstün bir gayretle çalışıyorlar. Özellikle bu geçmişten gelen yoğunluğun tetkik sayılarına yansımasıyla birlikte bir birikim söz konusuydu. Şu anda arkadaşlarımız hafta sonu mesai dışında çalışarak mevcut çekim yapılmış tetkiklerin de raporlanması konusunda çok ciddi gayret sarf ettiler. Bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ederim. Onların sayesinde inşallah Ocak ayı sonu itibariyle bu tetkikler eritilerek inşallah arzu ettiğimiz seviyelere gelmiş olacağız” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ultrasonda Ocak ayı sonu itibarıyla yoğunluk bitiyor