Ukrayna’dan Gelen Turistler Sultan Sazlığı’nı Gezdi

 

KAYSERİ,(BGC)-Ukrayna’dan gelen turist kafilesi, 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı gezdi.

Kapadokya Bölgesi’nden gelerek ziyaretlerine kuş müzesi ile başlayan Ukraynalı turist kafilesi, kuş maketlerini inceledikten sonra 1 km uzunluğundaki ahşap yürüyüş yolunda gezdi ve alanda yaşayan kuş çeşitliliğini fotoğrafladı. Alanda at üzerinde ve sandallarla gezinen Ukraynalı turistler, sazlıkta hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar Alanı Yeşilhisar, Develi, Yahyalı ve İncesu ilçeleri arasında, turizm merkezinin ortasında yer almakta. Step ekosisteminde eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulunduran sazlık, 24.523 hektarlık alanda yer alıyor. Sultan Sazlığı Milli Parkı; 1994 yılında Ramsar Alanı, 2006 yılında ise Milli Park olarak ilan edildi. Bünyesinde tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulunduran, Afrika ile Avrupa arasındaki göçmen kuşların kullandığı iki ana göç yolunun kesişme noktasında yer alan Sultan Sazlığı Milli Parkı, yurtdışından birçok ziyaretçilerini ağırlıyor.

Exit mobile version