Türkiye’nin En Büyük Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi Açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın sayılı Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanelerinden birisi olan KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi açılıyor.

Kayseri’de 2018 yılında temeli atılan; alanında Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın sayılı hastanalerinden birisi olan, Kanka Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 17:00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımı ile düzenlecek törenle birlikte açılacak.

 

Kansere Karşı Birlikte Derneği sosyal medyadan hastanenin açıklamasıyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Hem hastalarımız hem de ülkemiz için hayal niteliğinde olan hastanemize sonunda kavuşuyoruz. Alanında Türkiye’nin en büyüğü ve Avrupa’nın sayılı hastanelerinden birisi olan Kanka Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi, Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi; masrafları tamamen hayırseverler tarafından karşılanmış, yapımı ise 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Birçok Kan ve Kanser hastası çocuğumuza umut olacak hastanemizin açılışına tüm halkımız davetlidir. Emeği geçen her hayırsevere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Hastanemiz hakkında genel bilgiler;

Türkiye’nin En Büyük Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesidir.

Türkiye’nin En Büyük Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezidir.

Türkiye’de ilk ve tek JACIE Akreditasyonu almış çocuk nakil merkezidir.

Alanında Avrupa’nın en iyi hastanelerinden birisi olacaktır.

Hastanenin yapımındaki tüm maddi giderler, tamamen hayırseverler tarafından karşılanmıştır.

Özel bir hastane değildir. Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği aracılığı ile hayırseverler tarafından yaptırılmış, Erciyes Üniversitesi’ne bağışlanmıştır. Devlete bağlı olduğu için tedavileri de ücretsizdir.

60 servis odasının 40 odası hepafiltreli olup, kemik iliği nakli için uygundur, ayrıca 1 donör odası ve 44 ayaktan tedavi ünitesi ile toplam 105 yataklıdır.

Sadece Kayseri ya da Türkiye değil, tüm dünyadan hastalar için tedaviye açıktır.

250m2 genişliğindeki kapsamlı etkinlik alanı ile çocuklarımızın en iyi şekilde zaman geçirmesi amaçlanmıştır.

İlik Nakli konusunda eğitim almayı amaçlayan yabancı sağlık çalışanları için bir eğitim merkezi niteliğindedir. Sağlık Turizmine de büyük etkisi olacaktır.

Video çekimlerinde sağladığı imkanlardan dolayı Kayseradar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. @kayseradar “

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Türkiye’nin En Büyük Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi Açılıyor