TÜBA Üyesi Mustafa Soylak ERÜ’de Aday Öğrenciler İle Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)-Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) “Tanıtım Günleri” etkinlikleri kapsamında “Aday Öğrenciler Akademisyenler ile Buluşuyor” söyleşi programının konuğu olan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyesi ve 2020 yılı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülü Sahibi Mustafa Soylak, aday öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programına ERÜ Rektör Yardımcıları Recai Kılıç ve Mehmet Sıtkı İlkay ile aday öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin konuşmacı TÜBA Üyesi, 2020 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü Sahibi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Mustafa Soylak, aday öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verdi.

ERÜ’nün güçlü bir araştırma altyapısına sahip olduğuna dikkat çeken Mustafa Soylak, “ Erciyes Üniversitesi’nin tüm fakülteleri kendi alanlarındaki sıralamalarda her zaman ilk sıralarda yer almaktadırlar. Bu Erciyes Üniversiteli olmak adına gurur verici bir durum” dedi.

Başarılı bir araştırmacı olmak için yapılması gerekenler hakkında aday öğrencilere tavsiyelerde bulunan Soylak, “Hangi bölümü tercih ederseniz edin. Hangi alanda çalışmayı düşünürseniz düşünün, çok çalışmanız ve bir hedefiniz olması gerekiyor” diye konuştu.

Etkinlik, soru- cevapların ardından sona erdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TÜBA Üyesi Mustafa Soylak ERÜ’de Aday Öğrenciler İle Buluştu