Tramvayda Zafer Bayramı’na özel farkındalık etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Projesi Genç KAYMEK öğrencileri tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel farkındalık etkinliği kapsamında seyir halindeki tramvayda Kurtuluş Zaferi askerleri canlandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Merkezi Projesi Genç KAYMEK öğrencileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle önemli bir etkinliğe imza attı. Kurtuluş Savaşı’nda görev alan askerler gibi giyinen öğrenciler, seyir halindeki tramvay aracında askerleri canlandırdı. Gençler bir süre tramvay içerisinde nöbet tutarken, yolculuk yapan vatandaşlar da gençlere alkışlarla destek verdiler.

Etkinlik hakkında konuşan bir öğrenci, Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar ecdadın bu aziz vatanı gençlere bıraktığını söyledi. Etkinlikle farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan öğrenci, “Malazgirt’te Alparslan Anadolu’yu yurt açmış, Miryokefalon’da II. Kılıçaslan Anadolu’yu yurt tutmuş, İslam ile şereflenip İstanbul’u olan Konstantiniyye’de Fatih çağ açıp, çağ kapatmış. Çaldıran’da Yavuz şahı devirmiş, Kanuni Avrupa’yı kasıp kavurmuş. Destan yazdığımız Çanakkale’den Dumlupınar’a aziz vatanı kahramanca savunan ecdadımız 30 Ağustos’ta zafer sancağını bizlere teslim etmiştir. KAYMEK Gençlik Merkezleri öğrencileri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” açıklamasını yaptı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Tramvayda Zafer Bayramı’na özel farkındalık etkinliği