Tomarza’da 176 sosyal konut yapılacak

tomarza

KAYSERİ (1HA) – Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu sosyal konut projesi kapsamında Tomarza ilçesine 176 konut yapılacağını açıkladı.

Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Tomarza’da yapılacak sosyal konut projesi hakkında bilgi verdi. Kayseri’de yapılacak olan 4 bin 500 konutun 176’sının Tomarza ilçesine yapılacağını söyleyen Şahin, “Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu şehrimize 4 bin 500 konutun 176 tanesi Tomarza ilçemize yapılıyor. Biz daha önce bunların alt hazırlığını yapıp tapumuzu TOKİ başkanlarımıza teslim etmiştik. Onlar da bu vesile ile Cumhurbaşkanımızın açıkladığı konutların içerisine aldı” dedi.

Tomarza’ya yaptıkları belediye hizmetlerinden de bahseden Şahin son günlerde toplamda 13 kilometre civarında 20 bin tona yakın sıcak asfalt çalışması yaptıklarını ifade etti. Şahin, “Yine bu yıl içerisinde 100 bin metre parke çalışmalarımız devam ediyor. Camilerimize, okullarımıza vermiş olduğumuz destekleri saymıyoruz. Çünkü oralara da baya bir emek ve işçilik gidiyor. Oraları da destekliyoruz. Halı saha çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizdeki mezar duvarları çalışmalarımız devam ediyor. Yayladaki hayvancı esnaflarımızı da düşünerek yaylalarımıza kilometrelerce uzaktan sular getiriyoruz, çeşmelere yapıp sulaklar oluşturuyoruz. Bu anlamda ilçemizde dolu dolu bir sezon daha geçiriyoruz. İnşallah hedeflediğimiz planlı projesini yaptığımız işleri, bu yıl için planladığımız işlerin yüzde 100’üne yakınını yapmış olacağız. Bu vesile ile bu çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibine, kendi belediyemizin çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

‘İKİNCİ BİR FABRİKANIN MÜJDESİNİ VEREBİLİRİZ’

Tomarza’da yeni bir fabrika açacaklarının müjdesini veren Başkan Şahin, “Belediyemiz tarafından 200 kişilik kapasiteli, şu anda da 130-150 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikamızı hayata geçirdik. Birkaç tane daha yatırımcı hemşerilerimizle de irtibat halindeyiz. Bir ayakkabıcıyla görüşüyoruz, bir tane çorap işiyle uğraşan hemşerimizle görüşüyoruz. İnşallah onlardan bir tanesini daha ilçemize kazandırmayı düşünüyoruz. Orada da en az 150 kişinin çalışacağı yine ikinci bir fabrikanın müjdesini verebiliriz ama sonuçta bir çalışma gerektiriyor bu yüzden hadi açıyoruz diyecek seviyede değiliz” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Kabak çekirdeği ile ilgili geçtiğimiz yıl Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansından, Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ve Tomarza Belediyemiz ortaklaşa bir proje sunup destek almıştık. Kap alanı komple yaptık, makinalarımızı yaptık şu anda da kurulumu gerçekleştiriliyor. İnşallah kabak sezonuna da yetiştirip alabildiğimizce kabak çekirdeğini piyasadan toplayacağız. Onu eleyip kavurup paketleyip Tarım Kredi marketlerinde hemşerilerimizin kullanımına sunmuş olacağız.”

Exit mobile version