Telefon dolandırıcısı güvenlik kamerasıyla yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de iddiaya göre kendini polis veya savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şüpheli, polis ekiplerinin çok sayıda ve uzun süreli güvenlik kamera görüntüleri incelemesi sonucu tespit edilerek yakalandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından dolandırıcılıkla mücadele kapsamında operasyonlara devam ediyor. İddiaya göre 75 yaşındaki vatandaşı telefon ile arayarak kendini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheli polis ekiplerinin çok sayıda ve uzun süreli güvenlik kamera görüntüleri incelemesi sonucu tespit edilerek yakalandı. Banka bilgilerinin ele geçirildiğini, şüpheliler arasında kamu görevlilerinin de olduğunu, birçok kişinin bankada bulunan paralarının bu kişiler tarafından yurt dışına çıkarılacağını söyleyen A.C., vatandaşı korku ve paniğe sevk ederek toplamda 9 bin Euro ve 40 bin lira parayı poşet içerisine koymasını söyleyip, gönderdiği eleman ile sokak arasında buluşturarak dolandırdı.
Olay üzerine polis ekiplerince yapılan çalışma kapsamında çok sayıda ve uzun süreli güvenlik kamera görüntüleri incelenerek mağdur vatandaşın poşet içerisinde bulunan parasını alan kişinin A.C. isimli şüpheli olduğu tespit edildi. A.C. yapılan operasyonla Talas ilçesinde üzerinde bulunan ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. A.C.’nin dolandırdığı parayla araba ve ruhsatsız tabanca aldığı tespit edildi. Polis ekipleri araba ve ruhsatsız tabancaya el koydu. Adli işlemleri tamamlanan şüpheli Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Telefon dolandırıcısı güvenlik kamerasıyla yakalandı