Tarihi Medrese Restore Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de Selçuklu Dönemi’nde yapılan ve döneminin ilk medresesi olan Hoca Hasan Medresesi restore bekliyor. Hacı Saki Mahalle Muhtarı Mustafa Özulu harabeye dönen medresenin restore edilip turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Hacı Saki Mahallesinde bulunan, Selçuklu Dönemi’nin ilk medresesi olan Hoca Hasan Medresesi, bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü. Medreseyi gören vatandaşlar ise Hoca Hasan Medresesinin restore edilip Kayseri’ye kazandırılmasını istiyorlar. Medresenin harabeye dönmesinden sonra kötü amaçlar için kullanıldığı ve bir an önce bu medresenin restore edilmesi gerektiğini belirten Hacı Saki Mahalle Muhtarı Mustafa Özulu, “Mahalleli olarak şu anki gördüğümüz bizim en büyük sıkıntılmız Hoca Ahmet Medrese ’si. Bu medrese şehrin ortasında, insanların toplu olarak gelip gittiği çok merkezi bir yerde. Bu medresesinin görüntüsünden ziyade sıkıntıları başladı. Bu medresede uyuşturucusu, balicisi ve türlü her pis olay oluşmaya müsait olan bir yer. Mahalle esnafı, muhtar ve emniyet olarak buranın üzerinde durmasak burası uyuşturucu yatağı olacak. Çünkü bu medrese uyuşturucu yatağı olmaya çok müsait, biz bu durumdan çok sıkıntılıyız ve bir an önce buranın restore edilip en azından güzel bir görüntüye sahip olmasını istiyoruz. Bu tarihi medreseye sürekli gelenler oluyor, burası ne diye sorular soruluyor, yapılacak demekten biz bıktık. Restore yapılması için başvurmadık bir yer bırakmadık. Başvurduğumuz yerlerden, ‘yapılacak fakat ödenek bekleniyor’ diye cevaplar aldık” diyerek bir an önce bu medresenin restore edilmesi gerektiğini ifade etti.

“MEDRESE RESTORE EDİLİRSE, KAYSERİ İÇİN REKLAM OLUR”

Medresenin konum olarak önemli bir yerde olduğuna değinen Hacı Saki Mahalle Muhtarı Mustafa Özulu, “Meydanın göbeğinde olan medreseye Kayseri’ye gelen kişiler mutlaka görüyorlar. Restore edilmesi için başvurmadık bir yer kalmadı. İlerleyen zamanlarda bu medresede herhangi bir sorun olduğu zaman sorumluluk kabul etmeyecek bir duruma geldim. Çünkü ben buranın sürekli bekçiliğini yapıyorum. Bu medresenin içerisinde odalar var. Burası güzel bir şekilde restore edilse, bir çay bahçesi olsa mahallemiz ve esnafımız için iyi olur. Mimar Sinan Parkının içerisindeki Medrese gibi gelen ve gidenlerin yoğun olduğu bir yer olsa çok memnun oluruz. Burası restore edilirse Kayseri içinde bir reklam yeri olur” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Tarihi Medrese Restore Bekliyor