TALAS ZİNCİDERE 100. YIL MESİRE ALANI AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Talas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, “20 senede alınan tedbirlerle, kararlarla, yapılan çalışmalarla başta Kayserimiz olmak üzere her anlamda, okul, iş, eğitim günlük hayatında, hastanelerde, yollarda, bunların hepsi değişti. Belediye otobüsleri değişti, raylı sistemler geldi. Bunların hepsi bir kazanım. Bunların kıymetini bilelim. Çekilen zorlukların hepsi bitti. Burada bunlara sahip olmak lazım, bunlara sahip olma iradesini göstermek lazım. Önümüzdeki günler bu konuda bizim imtihanımızdır” dedi.

Talas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı açılış törenine Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, şu anda sahip olunan her şey için bir mücadele verildiğini söyledi. Akar, “2023’te sahip olduğumuz şeyler bir anda olmuş şeyler değil, bunlar için büyük mücadeleler verildi. 2000’e kadar yapılan mücadele, 2000’den sonra yapılan mücadele ve çalışmalar oldu. Herkesin emeği ve katkısı ile ülkemiz son derece medeni ve modern Kayserimiz başta olmak üzere bir seviyeye geldi. Bunlar bir gayretin sonucu, bir çalışmanın ürünü. Herhangi bir şekilde bir çalışma durursa, çalışmadan vazgeçilirse veya çalışma yön değiştirirse bunlar kalacak diye bir şey yok. Bundan 10 sene 20 sene 30 sene öncesini düşünün, problemler nelerdi, buna bir bakın. Çok çok gerideydik. Şimdi bu 20 senede alınan tedbirlerle, kararlarla, yapılan çalışmalarla başta Kayserimiz olmak üzere her anlamda, okul, iş, eğitim günlük hayatında, hastanelerde, yollarda, bunların hepsi değişti. Belediye otobüsleri değişti, raylı sistemler geldi. Bunların hepsi bir kazanım. Herkes serbest, kimsenin dini, mezhebi, etnik kökeni ile ilgilenmiyoruz. Herkes rahat ve huzur içinde. Bunların kıymetini bilelim. Çekilen zorlukların hepsi bitti. Burada bunlara sahip olmak lazım, bunlara sahip olma iradesini göstermek lazım. Önümüzdeki günler bu konuda bizim imtihanımızdır. Kayseri için yapılan hizmetler var. Çiftçilerimizin ihtiyaçları vardı, İPARD’a girelim diye, çok şükür yapılan çalışmalar sonucunca Tarım Bakanlığımız Kayseri’yi İPARD’a dahil etti. Sulama sularının yüzde 50’sini devlet ödesin dedik, devlet ödemeyi kabul etti. Temeli atılan hızlı trenin inşası da çok süratli bir şekilde gerçekleşecek. Kayserili hemşerilerimiz 2 saatte Ankara’ya gidip, gelmenin rahatını yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

‘RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE CUMHUR İTTİFAKI OLDUĞU SÜRECE BUNLARA EKMEK YOK’

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise “Altılı Masa birbirlerini sevmezler, çok iyi biliyoruz. Dışarı çıkınca birbirlerinin arkasından neler konuştuklarını biliyoruz. Genel başkanlarının ne konuştuklarına şu kulaklar şahit. Bir gün olsun eşlerini yanlarına birbirlerine çay içmeye gitmezler. Şimdi nasıl oluyor da yan yana gelebiliyorlar. Bunları bir araya getiren bir tek motivasyon kaynağı var. O da Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı olduğu sürece bunlara ekmek yok, bunu biliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun diyorlar. Ne yapacaklarını da söylemiyorlar. Sadece o gitsin ne olursa olsun. Türkiye’ye ne kazandıracaksınız. O konuda bir şey yok bir masaya oturmak için bile masada kim sağda kim solda olacak diye 6 ay düşündüler ve tartıştılar. Salonda bildiri okuyacaklar bir ay sen ortadan mı gideceksin, sağdan mı gideceksin, soldan mı gideceksin diye tartıştılar. Düşüne düşüne bir cümle buldular. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yani koalisyon vadediyorlar. Biz koalisyonları çok gördük. Kavga, pazarlık, kaos ve kargaşa var. Eskiye özenmeyeceğiz biz. Onlara da, söylediklerine de karnımız tok diyebiliyoruz. O yapılan pazarlıklar neticesi dışarıya sızan şu cümleler beni çok rahatsız ediyor. Siyasi mahkumlara özel özgürlük istiyoruz. Apo’nun çıkmasını istiyorlar. Evlatlarımızın katilini, bu ülkenin bölünmesini isteyen birisini dışarı çıkarma vadi var. Kemal Bey ikide bir söylüyor. ‘Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartını tanıyacağım’ diyor. Türkiye’nin bölünmesi demektir. Orada ayrı bir federatif yapının çıkması demektir. Ayrı bir bayrağın dalgalanması demektir. Sonra istedikleri ülkelerle referandum yaparak birleşip yeni bir ülke kurulması demektir. Ama adından kimse anlamayacağı için ‘Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartını tanıyacağız’ diyerek millete de yutturmaya çalışıyorlar. Bunları destekleyen kim herkes bir elini vicdanına koysun. Amerika bunları destekliyor. Amerika’nın hangi iyiliğini gördük. Her gittikleri yere kan götürdüler, gözyaşı götürdüler, bölücülük götürdüler ve bela götürdüler. Bunları istiyor Amerika. Avrupa Birliği bunları istiyor. FETÖ bunları istiyor. PKK bunları istiyor. Değerli kardeşlerim bunca kötünün bir araya gelerek oluşturmaya çalıştıkları yapılanmadır. Bizlerde yerli olan, milli olan, bayrağı ve Kur’an-ı, ezana saygısı sonuna kadar bildiğimiz, inandığımız, güvendiğimiz Recep Tayyip Erdoğan sonuna kadar inşallah destekleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamına oturtmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, “Buranın adı 100. Yıl Zincidere yaşam alanı yani doğal yaşam olarak ne varsa burada onu tercih etmeye çalıştık. Doğayı incitmeden buradaki gölü değerlendirmeye çalıştık. Şükür ki Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Bu yılda ilk tesise biz isim verdik. Burası 100. Yıl mesire alanı olarak gururla ve 30 milyon lira da para harcayarak halkımıza sunduğumuz bir yer. Buranın tamamı 55 bin metrekare, 26 bin metrekare yüzey alanı var. Burada 1 metre uzunluğunda kesintisiz pisten restoranımıza kadar her şey mevcut. Önemli bir sürprizimiz de var, buraya gelirken hiç kimse mangal getirmeyecek çünkü doğalgazlı 16 birimlik mangalımız var bu mangalda personelimiz nezaretinde herkes mangal ihtiyacını gidermiş olacak” diye konuştu.

‘RESTORASYON OKULU AÇACAĞIZ’

Başkan Yalçın ayrıca Zincidere’de restorasyon okulu açacaklarını açıkladı. Yalçın, konuyla ilgili şunları söyledi: “Zincidere’de yetim yurdu olarak yapılmış bir binaya restorasyon okulu açacağız. Restorasyon okulu demek, bu bölgedeki herkes taş işçisi birçok yapının restorasyonunu yaptılar bizde bu kişilere katkı sunmak amacıyla bu okulu açacağız. Bu okulda mimari restorasyon, ferforje, mermer ve ahşapta bir okulumuz olacak. Bu işi bilen arkadaşlarımız bizim burada okuyarak Kayseri Üniversitesi’nden İngilizce ve Türkçe sertifika alacaklar. Bu eğitimin 3 veya 3 aşamasını yani 3 aydan 6 aylık aşamasını tamamladığında dünyanın her yerinde restorasyon ustası olarak görev alabilecekler”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TALAS ZİNCİDERE 100. YIL MESİRE ALANI AÇILDI