Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, “Regaip Kandilinin ilk cuma gecesi duaların makbul olduğu bir gecedir”

Site Kapak Fotoğrafı - 2022-02-03T135120.397

Kayseri (1HA-ÖZEL HABER) – Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, üç aylara girmemizin ardından vatandaşların maneviyatının kuvvetlenmesi için fırsat olduğunu belirterek, “Regaip Kandilinin ilk cuma gecesi bereketin, rahmetin bol bol yağdığı, duaların makbul olduğu bir gecedir” dedi.

Müslüman aleminde 3 aylar olarak bilinen, Ramazan ayına ulaştıran ilk adım olan Recep ayı girdi. Peygamber efendimizin de hayırlı kıldığı bu aylar için açıklamada bulunan Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, “Peygamber efendimiz 3 aylar geldiğinde şu şekilde dua ederdi; ‘Allah’ım Recep ve Şabanı bize mübarek kıl. Ramazan’a ulaştır’ Aslında buradan anlıyoruz ki bu güzel iklim, bu manevi iklim bizi Ramazan’a, yani bin aydan daha hayırlı olan bir ömre bedel olan Kadir gecesine hazırlamaktadır. Recep ayının ilk cuma gecesi yani bu gece inşallah yani perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaip Kandilidir. Regaip Kandili, rağbet edilen, arzu edilen Allahu Teala’nın lütfunun, bereketinin, rahmetinin bol bol yağdığı, duaların makbul olduğu bir gece. Böyle olunca bu üç aylara serpiştirilmiş kandil geceleri recep ayının da 27’nci gecesi Miraç Kandilidir. Şaban ayının 15’inci gecesi de Berat Kandilidir. Ramazan ayı da zaten 11 ayın sultanıdır. Kadir Gecesi vardır bin aydan daha hayırlı” şeklinde konuştu.

‘KULLUĞUMUZ SADECE ÜÇ AYA HAS DEĞİL’

Bu kandiller vesilesiyle Allahu Teala’nın 3 aylar vesilesiyle lütuflarda bulunduğunu açıklayan Müftü Turgut, “Aslında Allah’ımız bize fırsatlar sunuyor. Kulluğumuz sadece bu 3 aya has değil. Elbette ki ölünceye kadar Allah’ımıza olan kulluğumuzu en güzel şekilde yapmaya çalışacağız ama bu kandiller vesilesiyle bize rabbimiz ekstradan lütuflarda bulunuyor. Kullarım kendilerine gelsin, öz eleştiri yapsın, tövbelerini etsin diye. Biz nereden geldik? Niçin bu dünya hayatında varız? Nereye gidiyoruz? Allah’ımızla olan münasebetimiz nedir? Kulluğumuzun durumu nedir? Yaratılmışlara karşı sorumluluklarımız nedir? Kendimizle barışık mıyız? Bütün bunlara karşı aslında tek yapacağımız kendimizi sorgulamamız. Regaip Kandili münasebetiyle camilerimizin dolması lazım. Bizi dinleyen, izleyen tüm kardeşlerimizi camilere davet ediyoruz” dedi.

‘İBADETLERİMİZE YOĞUNLUK GÖSTERELİM’

Üç aylarda yapılması hayırlı olan davranışlardan, ibadetlerden bahseden Müftü Turgut, “İnşallah dünyevileşmenin yoğun bir şekilde yaşandığı şu günlerde; kendimizi tefekkür ederek, dünya hayatının nasıl yaşanması gerektiğini, rağbetimizin, arzumuzun, isteğimizin Allahu Teala’nın hoşnutluğu olması gerektiğini, Allahu Teala’yı razı etmek için onun emir ve yasaklarına saygılı bir şekilde bir hayat yaşamayı ilke edinmeyi bu gece vesilesiyle, bu aylar vesilesiyle inşallah kendimize bir çeki düzen veririz. Kulluğumuzu daha özenli bir şekilde yaşamaya özen gösteririz. Manevi hayatımızı daha hassas bir şekilde yaşamaya gayret ederiz. Bu üç aylar geldiği zaman ailemizde, iş hayatımızda bu hissediliyor. Bu sevincin, neşenin hissedilmesi lazım. Bu aylar vesilesiyle inşallah nafile ibadetlerimize yoğunluk gösterelim. Hepimizin eksikleri var. Mesela pazartesi, perşembe oruçları tutabiliriz. Bu ayların 13’üncü, 14’üncü, 15’inci günleri Peygamber efendimizin de tavsiye ettiği oruçları tutabiliriz. Ramazan’a hazırlık yapabiliriz. Sevdiklerimizi arayalım, onların hal hatırlarını soralım, dualarını alalım. Tüm ümmeti Muhammed için dua edelim. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha iyi olması için bu günleri vesile kılalım” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version