Suriyeli Evlilik Çetesi Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ merkez olmak üzere birçok ilde evlilik vaadiyle tuzaklarına düşürdükleri kişileri toplamda 2 milyon TL dolandıran 5 kişilik Suriyeli dolandırıcı çetesi Hatay’da yakalanarak Kayseri’ye getirildi.

Kayseri’de yaşayan Ş.Ö (51) işçilik yapan oğlu G.Ö’yü (29) evlendirmek istedi. Bir yakını vasıtasıyla Hatay’a giden Ş.Ö, Suriye uyruklu M.J. (41) ile tanıştı. M.J, Kayseri’den giden Ş.Ö ‘ye evlenme çağında olan bir kızı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Ş.Ö, eşiyle birlikte Hatay’a gelerek M.J.’nin 20 yaşındaki kızı M.J.’yi istedi. Kız isteme merasiminin ardından M.J. sözde kızı olarak tanıttığı M.J ve sözde halası olarak tanıttığı S.E.H ile Kayseri’ye geldi. Ş.Ö Hatay’dan gelen gelin adayına 40 Bin TL’lik ziynet eşyası aldı. Bir süre sonra gelin adayı M.J. ve halası olarak kendini tanıtan S.E.H aileye söyledikleri bir bahane ile yanına aldıkları 40 Bin TL’lik altınla Hatay’a döndüler. Kayseri’de kalan sözde baba M.J.’de kiralık otomobille Hatay’dan Kayseri’ye gelen yakınları M.A.E. (24) ve A.D.(25) ile Hatay’a gitti. Aradan geçen zaman zarfında Ş.Ö. bir daha M.J.’ye ulaşamadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan baba Ş.Ö ve oğlu G.Ö polise başvurdu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği polisleri Kayseri ve Hatay’da yaptığı çalışmada Kayseri’li aileyi evlilik vaadiyle dolandıran kişilerin benzer yöntemle Afyon, Aksaray ve Adana’da 2 milyon TL dolandırıcılık yapan Suriyeli aile olduğunu belirledi. Polis Hatay’da yaptığı operasyonda evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapan Suriyeli 5 kişiyi gözaltına alarak Kayseri’ye getirdi. Şüpheliler sorgularının Devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Suriyeli Evlilik Çetesi Yakalandı