Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Yamula Barajında gerçekleştirilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Bodrum’da düzenlenen Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 2’ncisi Kayseri Yamula Barajında yapılacak.

Kayseri’de bir ilk olan Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Yamula Barajı’nda gerçekleştirilecek. Hafta sonu yapılacak olan şampiyonanın tanıtım programına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı katıldı.

Düzenlenen şampiyonanın hafta sonu için güzel bir organizasyon olacağını söyleyen Vali Çiçek, “Hep birlikte bir turizm seferberliği başlattık. Bu konuda milat ve başlangıç kabul ettiğim Yamula için belediye başkanımızla birlikte su sporları merkezi yapmak için çalışıyoruz. Hafta sonu güzel bir organizasyon yapıyoruz. Bütün halkımızı, 17 Eylül Cumartesi Günü, Kuşçu Marina’ya davet ediyorum. Özellikle gençler, bu sporlara daha fazla önem veriyor. Dünya da ise bu su sporlarına, daha fazla ilgi gösteriliyor ve takip ediliyor. Organizasyon kapsamında birçok sporcu şehrimize gelecek. Sosyal medyada ciddi takipçileri olan sporcularımız, Kayseri’mizi tanıtacak. Bu vesileyle programa herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇALIŞMALARIMIZ, BU BÖLGENİN SPOR ALANLARINA ALTERNATİF BİR MEKÂN OLMASI İÇİNDİR’

Yamula’nın su ürünleri ihracatının yanı sıra su sporlarıyla da adından söz ettireceğini dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, “Bugün burada hafta sonu yapacağımız su jeti ve Flyboard Türkiye Şampiyonasının tanıtımı için sizlerle birlikteyiz. Hafta sonu yapılacak olan su jeti ve Flyboard Türkiye Şampiyonası Kocasinan Yamula ev sahipliği yapacak. Malumunuz olduğu üzeri Yamulamız, Kayserimizin denizi. Kayseri’de baktığınız zaman suyun olmadığı, denizin olmadığı bir şehir. Bundan önceki yarışma Bodrum’da yapılıyor. 2’nci ayağı ise Anadolu’da deniz olmayan Kayseri’de yapılıyor. Yamula Barajında üretilen su ürünleriyle Türkiye’de ihracat noktasında ilk sırada. Su sporlarıyla ilgili de bir potansiyel neden kullanılmasın. Bundan sonrasında Kocasinan Bölgesindeki Yamula Barajında başlayacak olan su jeti ve flyboardın arkasından da kano, kürek, yelken gibi benzer su sporlarının da Kocasinan’ımız da Kayseri’mizde yapılacak. Bu bölgenin spor alanlarına alternatif bir mekân olması için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Program kapsamında konuşan TMF Asbaşkanı Akülke ise, “Kayseri’de ilk defa Türkiye Su Jeti Flyboard şampiyonasına ev sahipliği yapacak.
Bizde ilk defa su üstünde bir sporu Anadolu’nun şehri Kayseri’de gerçekleştireceğiz. Türkiye Su Jeti Şampiyonası ilk ayağını geçtiğimiz aylarda Bodrum’da gerçekleştirdi. 2’inci ayağında Cuma ve cumartesi günü finallerine koşacağımız Yamula Kuşçu Marina’da gerçekleştireceğiz. Toplamda 7 kategoride yarışmalarımız olacak. Bunlardan en önemlisi de akrobasi gösterisi olan Flyboard Şampiyonası da Türkiye Su Jeti Şampiyonasının içinde gerçekleşecek” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası Yamula Barajında gerçekleştirilecek