Fotoğraflı (15)
1:39

SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arıkan: “Merkezi hükümetin politikalarından dolayı çiftçilerimzi yeterli desteği alamadılar”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– 500 firma ve bin 900 markanın katıldığı 19’uncu Tarım Fuarı’nı ziyaret eden Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, “Bu organizasyonun tarımla alakalı problemlere çözüm olacağını umut ediyoruz. Tarım ve hayvancılık kalkındırılabilirse Türkiye de ayağa kalkacaktır. Son dönemdeki merkezi hükümetin politikalarından dolayı çiftçilerimiz yeterli desteği alamadılar. Geçmişte kendi kendine yetebilen ülke konumundan bugün ithalat yapmadığımız takdirde aç kalacak konuma gelmişsek bunu sorgulamak gerekir. Sorgulama zamanı da 31 Marttır” dedi.
Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen ve toplamda 500 firma ve bin 900 markanın katılmış olduğu 19’uncu Tarım Fuarı’nı etkinliğin üçüncü gününde ziyaretçilerini ağırladı.
Fuara katılan Saadet Partisi Kayseri Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yapılan organizasyonun tarımla ilgili problemlere çözüm olabilmesi açısından umut verici olduğunu dile getirerek “Hem ziyaretçiler hem de sektör temsilcileri açısından yoğun bir katılım söz konusu. Kayseri’nin, Türkiye’nin sorunu belli; tarım ve hayvancılık kalkındırılabilirse Türkiye de ayağa kalkacaktır. Son dönemdeki merkezi hükümetin politikalarından, gerekse yerel yönetimin politikalarından dolayı çiftçilerimiz yeterli desteği almadılar. Bir milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayı olarak; çiftçilerimize destek olmak anlamında çok ciddi projelerimiz var. Bu projeleri çiftçilerimizle buluşturmak için hizmeti ele aldığımız takdirden 1 Nisandan sonra gereken gayreti göstereceğiz. Merkezi hükümetten isteğimiz, çiftçilerimize yardımı ‘mış’ gibi yapmamalarıdır. Ayrıca Gönül Dağı’nda tarım, ilçemizin merkezinde olacak. Kalkınmanın temeli tarımda yatıyor, dünyada söz sahibi olacak isek tarım ve hayvancılık ayağa kalkması gerekiyor. Geçmişte kendi kendine yetebilen ülke konumundan bugün ithalat yapmadığımız takdirde aç kalacak konuma gelmişsek bunu sorgulamak gerekir. Sorgulama zamanı da 31 Marttır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen