Sitis Ofis Çöl Büro Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Çöl: “Türkiye’deki mobilyanın yarısı Kayseri’de üretiliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- İstanbul Mobilya Fuarı’nın 3’ncü gününde konuşan Sitis Ofis Çöl Büro Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Çöl, 30’dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını ve bu ülkelerde de 50’den fazla bayilerinin olduğunu söyledi. Türkiye’de üretilen mobilyanın yarısının Kayseri’de üretildiğini belirten Çöl, fuarda Kayseri firmalarının büyük bir alanı kaplamasının çok doğal olduğunu ifade etti.

Avrupa’nın en büyük dünyanın ise en büyük 3’üncü fuarı olma özelliğini taşıyan İstanbul Mobilya Fuarı, 3’üncü gününde ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde açılan fuar 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. Fuarda Kayseri’de üretim yapan mobilya firmalarının ağırlığı dikkat çekerken, Sitis Ofis Çöl Büro Mobilyaları da, pazar ağını genişletmek için yerini aldı. 1HA mikrofonlarına fuarı değerlendiren Sitis Ofis Çöl Büro Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Çöl, Türkiye’nin tüm firmalarıyla birlikte ihracat anlamında ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. “2023 yılında da yeni hedeflerle yeni rekorlara koşacağız” diyen Çöl, “Biz firma olarak üretimimizin yüzde 70’ini ihracata yönelik yapıyoruz. 30’dan fazla ülke, bu ülkelerde de 50’den fazla bayimiz var. Yurtiçinde de bayilerimiz hizmet veriyor” dedi.

‘FUARLAR ENDÜSTRİ TOPLUMUNUN BAYRAMIDIR’

Üretmeye ve büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Sitis Ofis Çöl Büro Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Çöl, bu hedef doğrultusunda fuarların endüstri toplumunun bayramı olduğunu kaydetti. Çöl, “Burada bayramlaşıyoruz, meslektaşlarımızla istişare ediyoruz sektör nereye gidiyor bunu konuşuyoruz. Fuar yoğun ve verimli geçiyor. Yurtdışından birçok eski ve yeni ziyaretçimiz var. Geçen yıl pandeminin ardından ilk fuardı. Pandeminin etkileri şu anda silinmiş görünüyor. Fuarda Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika ve kuzey bölgesinden ziyaretçiler var. Amerika’dan da müşterilerimiz geldiler. Türkiye’de üretilen mobilyanın yarısı Kayseri’de üretiliyor. Bu büyük fuarda Kayseri’nin de büyük bir alanı kaplaması çok doğal. Memleketimize burada yapılan satışların, iş bağlantılarının etkileri yatırım olarak dönecektir, dönüyor da zaten. Biz firma olarak yatırım yapmaya ve kapasite artışına devam ediyoruz. Tasarımcılarımızın trend takipleri sonucunda Türk tasarımını dünyaya taşıyoruz. Fuar yaklaştığı zaman bütün modeller bizim için ayrı bir projedir. Bunları tamamlamak epey meşakkatli oluyor. Daha yeni şeyler sunabilmek için biz de zorluyoruz. Tepkiler dönüşler de çok olumluydu yorgunluğumuz kalmadı böylelikle. 1972’den beri hizmet veriyoruz. Biz üçüncü kuşağız” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sitis Ofis Çöl Büro Mobilyaları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Çöl: “Türkiye’deki mobilyanın yarısı Kayseri’de üretiliyor”