SİNAN OĞAN: “ERCİYES KURULTAYI’NI CANLANDIRACAĞIZ, ERCİYES’İ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, propaganda çalışmaları için geldiği Kayseri’de Erciyes mesajı verdi. MHP tarafından gerçekleştirilen ve sonrasında yapılmamaya başlayan Erciyes Kurultay’ı organizasyonunu seçilmesi halinde yeniden canlandıracağını belirten Oğan, Erciyes’in dünya turizmine de kazandırılacağını söyledi. Oğan, cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan ile eşit şartlarda yarışmadıklarını ifade ederek, “Erdoğan Kayseri’ye geldiğinde havuzun paraları harcanacak, devletin imkanları seferber edilecek, valiler, kaymakamlar, civar illerden getirilenler, Kayseri sanayi bölgesindeki fabrikalar tatil edilecek” dedi.
Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Kayseri’ye geldi. Oğan, 1HA mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. “Erciyes’i dünya turizmine kazandırmalıyız” diyen Oğan, “Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye geneline ve bölgesel projelerimiz var. Bizim bölgesel projelerimiz çerçevesinde Kayseri ön plana çıkan şehirlerimizden birisi. Çünkü bu şehrin insan kapasitesi çok yüksek, halkın ticarete olan yatkınlığı, şehre bağlılığı ve Kayseri’nin birçok büyük yatırımcısının liman şehirleri daha avantajlı olmasına rağmen oralara değil Kayseri’ye yatırım yapması yerelde de halkın milli duruşunu gösteriyor. Biz bunu dikkate alarak Kayseri’de sanayileşmeyi arttırmak istiyoruz, çünkü Kayseri Anadolu’nun göbeğinde bir şehir ve Türkiye’de de sanayileşme maalesef ki belli illerde mevcut. Biz bunu Anadolu’ya yaymak istiyoruz ve Kayseri de bizim model illerimizden birisidir. İç Anadolu’da tarım ön planda olacaktır. Bununla birlikte tarımsal sanayiyi geliştirmek istiyoruz. Erciyes’i görünce Erciyes kurultaylarını hatırladık. İnşallah bunu yeniden başlatacağız ve uluslararası düzeyde hayata geçireceğiz. Erciyes’in kültürel mirasının dünyaya tanıtılması ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi anlamına da gelecektir. Erciyes dünyadaki en önemli kayak merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Kayseri’yi herkes üretim, sanayi gibi Kayseri halkının ticarete olan yatkınlığıyla bilinir. Kayseri aslında yanı başında Kapadokya gibi bir kültürel miras var. Dünyanın hiçbir yerinde yarım saat önce kayak yapıp yarım saat sonra Kapadokya’yı gezebileceğiniz ikinci bir yer yok. Kayseri ve Kapadokya’yı bir bütün olarak düşünüp Türkiye’nin turizm potansiyelini sadece denizlerde, Rusların, Almanların 1 hafta gelip otele kapanıp gitmeleri olarak değil Kayseri Kapadokya bölgesini ayrı bir turizm paketi haline getirip ve konaklamalı turizm olarak bu bölgeyi canlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
‘EŞİT ŞARTLARDA DEĞİLİZ’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşit şartlarda yarışmadıklarını ifade eden Oğan, “Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan Kayseri’ye geldiğinde havuzun paraları harcanacak, devletin imkanları seferber edilecek, valiler, kaymakamlar, civar illerden getirilenler, Kayseri sanayi bölgesindeki fabrikalar tatil edilecek, okullar, dershaneler tatil edilecek. Miting meydanına parayla insanlar toplanacak, ikramlar yapılacak. Oysa 4 tane Cumhurbaşkanı adayı var hiç Sinan Oğan, rahat etsin diye ne fabrikaları tatil ettik ne de trafiği kestik. Aday olmak bunları yaptırmayı gerektirmez. Biz eşit şartlarda değiliz ama bir farkımız var onların parayla yaptırdıklarını bizim Türk milleti gönülden yapıyor. Başta Kayseri’deki vatandaşlarımız olmak üzere bize destek veren bütün halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
SİNAN OĞAN: “ERCİYES KURULTAYI’NI CANLANDIRACAĞIZ, ERCİYES’İ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”