SERVİSLERDE YENİ DÖNEM, YENİ TARİFE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Koronavirüs kısıtlamalarıyla birlikte eğitim-öğretimde de 1 yıldır kısıtlamalar söz konusu. Aşılamanın başlamasıyla  kontrollü normalleşme dönemine girildi. Eğitim-öğretime açılan okul servislerinin de yeni tarifeleri belli oldu.

Kayseri’de kademeli normalleşmeyle beraber Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan UKOME toplantısı sonucu haftanın 2, 3 ve 4 günü eğitim alan öğrencilerin servis fiyatlarına düzenleme geldi.

Kayseri Servisçiler Odası Başkanı Yavuz Ay: “Milli Eğitim Bakanlığımızın okula devam eden özelikle 8. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz için okula devam kararından  sonra ve, velilerimiz ve servisçilerimizden 2020-2021 dönemi fiyatlandırılmasının nasıl olacağı konusunda soru geldiği zaman Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine ilettik. Bir teklif yaparak yeni fiyat tarifesi ile ilgili talebimiz oldu. Ülke genelinde Büyükşehir’lerin genelinde bu sorun meydana geldi. Çocuklarımızın sadece 2 gün okula devam zorunluluğu var. Şehrimizde yüzde 10 civarında servis aracımız aktif halde. Büyükşehir Belediye’miz ile yapmış olduğumuz toplantı neticesinde 2 gün okula devam öğrencilerimizin 2020-2021 döneminde belirlenen fiyat tarifesinin yüzde 60’ı, 3 gün gidenler için yüzde 75, 4 gün okula gidenler için yüzde 90 olarak belirlenmiştir. 245 lira olan fiyat tarifemiz 2 gün gidenler için 147 liraya denk geliyor. Bunun dışında ödeme isteyenler olursa önceki dönemler içerisinde velilerimizin haklarını korumak için daha önce ödemesini yaparak parasını alamayanlar için, odamız her zaman açıktır. Bize ulaşmaları halinde fazla ödeme yapıldığı tespit edilen velilerimiz olursa mutlak suretle yapılacaktır. Kayseri’de 812 servis aracımızın yüzde 10’u çalışmaktadır. Bunlar tamamen kar amaçlı değil, tam kapasite olmadan çalışıyor. Eğitime hizmet anlayışı ile bu dönemde çalışmalar oluyor. Bu arkadaşlarımız ticari amaç gütmeden çalışmaktadır. Dönem sonuna kadar devam edecektir. En kısa sürede hayat normale dönerek arkadaşlarımız ticari faaliyetlerini yerine getirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
SERVİSLERDE YENİ DÖNEM, YENİ TARİFE