Sema Karaoğlu, CHP Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)- Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili aday adaylığını düzenlediği basın açıklamasında duyurdu.

 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM Milletvekilliği Seçimleri’nin 14 Mayıs’ta yapılmasının kesinleşmesinin ardından partilerde aday adaylığı başvuru süreci başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde de hareketlilik sürüyor. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili aday adaylığını düzenlediği basın açıklamasında duyurdu.

 

 

Sema Karaoğlu “Acımız ve kayıplarımız o kadar büyük ve yürek yırtıcı ki kelimeler tarif etmeye yetmiyor. Binlerce evlat anasız babasız, binlerce ana baba evlatsız, milyonlar evsiz yurtsuz kaldı. Bu depremde gördük ki Kayseri’de artık diri faylarla dolu olan bir kent. Binalarımız yani yapı stoğumuz kaç şiddetinde depreme dayanıklı ve önümüzde kaç şiddetinde bir deprem daha yaşanacak bunu tam olarak bilmiyoruz, merak içindeyiz. TMMOB’a bağlı odalar Kayseri deprem raporunu hazırladı. 20 sayfalık acil önlem planı valilik, büyükşehir ve ilçe belediyelerine sunuldu. Henüz bir sonuç yok. Yetkililer yeterince halkı rahatlatacak açıklamalar yapmadıkları için, bir kısım halk orta refüjlere ve parklara çadır kurarak geceliyor. Bundan sonra bilimin ışığında acil yapılması gerekenleri yapmalı sonrasında da şehrimiz için gerekli mastır planının ortaya koymalıyız. Dirençli bir Kayseri şehri oluşturmak gerekli yeraltı ve yerüstü çalışmalarını yaparak, imar planlarını ona göre yapmak, kentsel dönüşüme hız vermek bu şehirde yaşayan hepimizin beklentisi. iktidarımızda bu çalışmaları hızla yapacağız .Kayseri halkı sahipsiz değil. Çalışan kadın, anne, hekim olarak ve uzun yıllardır sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak şehrimizdeki sıkıntıları her açıdan, her seviyeden görmüş, yaşamış biriyim. 34 yıl Kayseri’de 10 binlerce hastanın derdine derman oldum” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHRİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE TALİBİM’

Sivil toplumda binlerce kadının hayatına dokundum diyen Karaoğlu “Hipokrat yemini etmiş bir hekim olarak kimseyi ayırt etmeden tedavi ettim. Şimdi de şehrimizin sorunlarını çözmeye talibim. Deprem öncesi artan enflasyon oranlarının getirdiği hayat pahalılığının altında ezilen halk, deprem sonrası düşmeyen enflasyon ve hala artan hayat pahalılığına boyun eğiyor. Kayseri için bir sürü yatırım sözü verildi ama ortada yine bir ses yok. Hızlı tren temeli atıldı denildi. Temel nereye atıldı bilen yok. Lojistik köy projesi temeli atıldı. Otoban, Tarım ve hayvancılık desteklenecek dendi. IPARD kapsamında değiliz. 2019 yılında Kayseri’de eğitim tekli eğitim olacaktı ama yıl 2023 80 okul açığı varken 13 okul daha kapatıldı. 34 yılda Kayseri’de 3 evlat dünyaya getirip yetiştirmiş kendini bu şehrin öz evladı olarak gören  ben  Kayseri’de kaplumbağa hızıyla giden yatırımlara hız vermek sorunları çözmek, onları atağa kaldırmak için adayım, Tüm açık alanlarda kuş cıvıltılarının olduğu, ağaçların yapraklarının hışırtısıyla  kulakların dolduğu , evlerden çocuk kahkahalarının yükseldiği, alanları öğrencilerin doldurduğu, kadınların iş dünyası ve temsil makamlarında yeterince yer aldığı ,şiddetin bittiği, İstanbul sözleşmesinin tekrar yürürlüğe girdiği , bilimin liyakatin hakim olduğu, engellilerin eşit olarak yaşam hakkına kavuştuğu ,dilsiz canlıların ve doğanın korunduğu  beşeri kaynaklara değer verilen , betona tutsak olmayacağımız bir hedefle yola çıkıyorum. Biliyorum ki bu hedeflere ulaşılabilmek için karar verme mekanizmalarında, temsil makamlarında olmam gerekiyor. Bundan dolayı sizlerin vekilliği için aday olmaya karar verdim. Sizin sesiniz, sizin vekiliniz olmak için CHP’den aday adaylığımı açıklıyorum” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sema Karaoğlu, CHP Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı