Şeker Fabrikası ekipleri, enkaz altından 29 kişiyi sağ olarak kurtardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde olan iki ayrı depremin yaralarının sarılması için destek çalışmaları devam ediyor. Kayseri Şeker ise 140 kişilik ekiple enkazlarda arama kurtarma çalışması yapıyor. Şeker ekiplerinin şu ana kadar 29 kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardığı açıklandı.

Önceki gece ve dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Depremler Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedildi. Yaşanan deprem sonrası yaralarının sarılması için destek çalışmaları devam ediyor. Kayseri Şeker, depremin ilk olduğu andan itibaren bölgeye ilk ulaşan arama kurtarma ekibini oluşturdu. Kayseri Şeker, Boğazlıyan Şeker ve Turhal Şeker olmak üzere 140 kişilik ekip depremden 25 saat sonra enkaz altında yaşamayı başaran bir vatandaşı daha kurtardı. Şeker ekipleri çalışmaları sırasında Aslanbeyli Çiftliği’nde 3, Ericek’te 18 ve Göksun merkezde 8 sağ olmak üzere 29 kişiyi sağ olarak kurtardı.

Kayseri Şeker, ayrıca deprem bölgelerine yardım da gönderdi. Şeker Fabrikası tarafından deprem bölgesi Kahramanmaraş’a 140 kişilik arama kurtarma ekibi, 6 bin litre araç yakıtı, 52 bin 400 adet (1 tır) su, 6 bin kişilik yemek (kuru gıda-sıvı yağ), 150 adet yağmurluk, 200 adet mont, 200 adet polar mont, 200 adet bere, 100 adet battaniye, 75 adet ayakkabı, 130 çorap, 2 adet kazıyıcı-yükleyici (eskavatör), 3 adet kepçe (85 lastik tekerlekli), 1 adet jcb kepçe, 2 adet kamyon ve 1 adet vinç (mobil) gönderildi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Şeker Fabrikası ekipleri, enkaz altından 29 kişiyi sağ olarak kurtardı