Şehit Cennet Yiğit’in Ablası: ‘Cennet’i Anlatmaya Kelimeler Yetmez’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA- ÖZEL HABER)-15 Temmuz 2016 yılında darbe girişiminde şehadete kavuşan Bünyanlı Cennet Yiğit’i, ablası Emine Yiğit anlattı. Özel Harekat Polisi Cennet Yiğit, şehit olduğunda henüz 23 yaşındaydı.

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde yaşayan Cennet Yiğit’in ailesi, her özel günü ve bayramı buruk geçiriyor. 15 Temmuz darbe girişimde, Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’na havadan yapılan saldırı sonucu şehadete yürüyen Özel Harekât polisi Cennet Yiğit, henüz 23 yaşındaydı. Cennet Yiğit’in çok sakin bir kişiliği olduğunu söyleyen ablası Emine Yiğit, “Cennet Yiğit 1993 Alanya doğumlu. Cennet’i anlatmaya kelimeler yetmiyor, çok sakin bir kişiliğe sahipti, sessizdi ama aynı zamanda eğlenceliydi. Biz iki kız kardeşiz ama çok farklı kişiliklere sahiptik. Paylaşımlarımız çok farklıydı onunla. Derler ya ciğerimin yarısı diye öyleydi tam olarak ve gittiğinde yokluğunu anladık. Gülüşleriniz yarım kalıyor, her şeyiniz yarım kalıyor. Cennet çok güzel bir evlat ve kardeşti, rabbim herkese öyle bir kardeş ve evlat nasip etsin” dedi.

‘DÜŞMANLARI SEVİNDİRMEMEK ADINA DİK DURUYORUZ’
Emine Yiğit, kardeşi Cennet’in şehadetini 15 Temmuz gününden 3 gün sonra öğrenebildiklerini, 3 gün boyunca adli tıp bahçesinde umutla beklediklerini ifade ederek, “15 Temmuz’da haberi gelmemişti henüz, şehit listesinde yoktu, yaralı listesinde yoktu, ailem 3 gün adli tıbbın bahçesinde bekledi bir umutla. Ama maalesef naaşını teslim aldık. Benim kardeşimin bir kurşun bile atamadan çok kalleş bir şekilde şehit edilmesi benim çok zoruma gidiyor. Cennet hiçbir şeyden korkmazdı. Eminim onlara layıkıyla cevap verebilirdi. Şehadet haberini aldığımızda çok büyük bir yıkımdı ama aynı zamanda büyük bir gurur kaynağıydı bizim için. Üzülmüyor muyuz? üzülüyoruz evet ama düşmanları sevindirmemek adına dik durmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘RABBİM BİR DAHA 15 TEMMUZ YAŞATMASIN’
Tek kardeşini şehit verdiğini ama binlerce kardeşi olduğunu vurgulayan şehit ablası Yiğit, Cennet’in şehit olmasından sonra hayatlarında birçok şeyin değiştiğini söyledi. Emine Yiğit, “Çok büyük bir gurur kaynağı bu benim için. En fazla özlem bizi zorluyor, mesela önümüzde bayram vardı, bayram geliyor geçiyor bayram bizim neyimize oluyor. Bayramlarımız, doğum günlerimiz buruk. Bir sofraya oturduğunuz zaman cennet bunu severdi diyoruz yiyemiyoruz onu. Ama sonra işte sonra böyle kardeşlerimiz geliyor, ziyaretçilerimiz geliyor bunlarda bizim için çok büyük gurur kaynakları. Rabbim bu ülkeye bir daha 15 Temmuz gibi bir bela yaşatmasın. Çok zorlu günlerden geçtik daha da zor günlerden geçiyoruz. Devletimiz milletimiz var olsun diyoruz, vatan sağ olsun diyoruz başkada elimizden bir şey gelmiyor. Rabbim şehadetine bizleri nail eylesin inşallah, kavuşacağımız günü bekliyoruz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Şehit Cennet Yiğit’in Ablası: ‘Cennet’i Anlatmaya Kelimeler Yetmez’