Fotoğraflı (74)
1:45

Şehit Cennet Yiğit ve silah arkadaşlarından geriye bu fotoğraf kaldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

15 Temmuz 2016’da hain terör örgütü FETÖ’nün başarısız darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda şehit düşen Özel Harekât Polisi Cennet Yiğit’in annesi Cennet Yiğit ve diğer iki şehidimiz PÖH Gülşah Güler ve Seher Yaşar’ın üçünün bir fotoğraf karesinde olduğu resmin hikayesini anlattı. Anne Huriye Yiğit, o fotoğraf karesinin üç şehidin şehadete ermeden 25 gün önce çekildiğini söyledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminde 251 vatan evladı şehit düşmüştü. Onlardan biriside Kayseri’nin Bünyan ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Cennet Yiğit’ti. Şehit annesi Huriye Yiğit, Cennet Yiğit’in beraber şehit düştüğü silah arkadaşları Gülşah Güler ve Seher Yaşar’la birlikte Ramazan Ayı’nda çekildiği bir kare fotoğrafın hikayesini anlattı. Anne Huriye Yiğit, o fotoğrafı Cennet’in ablası olan Emine Yiğit’in Cennet’in şehadetinden 25 gün önce çektiğini söyledi. Anne Yiğit, “Cennet’imiz her şehit gibi mükemmel bir çocuktu. Şehitleri zaten Allah kendi için seçer alırmış. Ablası Emine Yiğit, o zamanlar eşinden yeni ayrılmıştı, kardeşime gideyim mi dedi, git dedik. Cennet’in şehitliğinden 20-25 gün önceydi, onlara gittiler. O zamanda ramazan orucundalar. Özel Harekât Daire Başkanlığında şehit ailelerine yemek veriyorlarmış. Şehit olan Önder Güzel Müdürümüz, Cennet’e ablanı da getir de kaldığın yeri görsün demiş” diye konuştu.

 

 

 

‘BU RESMİN BÖYLE BİR ANISININ KALACAĞINI BİLEMEDİK’

Darbe girişiminden hemen önceki Ramazan Ayı’nda Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda iftar programı düzenlendiğini ve bu fotoğrafında o zaman çekildiği aktaran anne Yiğit, görevden geldikleri için Cennet dahil üç silah arkadaşın iftara yetişemediği için oruçlarını karpuz yiyerek açtıklarını ve bu fotoğrafın o an çekildiğini belirtti. Anne Yiğit, “Orada herkes iftarını açarak yediler herkes oruç tutuyor diyor, ben kardeşime bakıyorum, oruç tutuyorlar ve yemek yemediler diyor ablası. Yemekler bitti diyor, yetişmeyince oruçlarını karpuzla açtılar, çok kalabalıktı davet çoktu diyor. Öyle olunca Cennet, Gülşah ve Seher oruçlarını karpuzla açtılar diyor. O arada ben hişt ezikler deyince üçü bir dönüp bakarak gülüştüler diyor, Emine’de onlar bakınca üçünün birden fotoğrafını çekmiş bu şekilde. Bu resmin böyle bir anısının kalacağını bilemedik. Şehitler her zaman şahitler, kendilerinin böyle olacaklarına bile şahit oldular. Allah hepsinden razı olsun, bu vatana can verdikleri için Allah onları Peygamber efendimizin sancağının altında toplasın inşallah” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen