Sedat Kılınç ve Azim Deniz davasında ilk mahkeme görüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İş insanı Sedat Kılınç ve gazeteci Azim Deniz’in televizyon programı öncesi darb edildiği olayla ilgili davada ilk mahkeme görüldü.
Geçen sene 8 Nisan tarihinde Azim Deniz’in sunduğu Ramazan programına konuk olan iş insanı Sedat Kılınç ve programı hazırlayan gazeteci Azim Deniz yaralanmış, stüdyoda maddi hasar meydana gelmişti. Olayın ardından ilk duruşma 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya müştekiler Azim Deniz, Sedat Kılınç, Y.A., R.A., A.Y. ve A.A. ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar A.E., O.K., O.A., F.Y., O.K. ve A.T.İ duruşmaya katılmadı. Mahkemede söz alan Azim Deniz, “Sedat Kılınç ile sadece ramazan programı yapıp saz çalacaktık. Sedat Kılınç gelince binanın önüne indim, aşağıdaki çay ocağında 7-8 kişi vardı. Sonra Sedat Bey geldi. Misafir ediyorduk. Kapı çalındı yaklaşık 50 kişilik grup içeri girdi. 7-8 kişi Sedat Kılınç’ı tuttu. Birileri de vurmaya başladı. Sedat bey ‘Ben tekim’ dedi. Gelenler ise, ‘Gazetelere televizyonlara çıkmayacaksın, demeç vermeyeceksin’ diye darp ettiler. Benim de kalkmama izin vermediler. Harddiskimi kırdılar. Telefonumu alıp kırdılar. Sonra Sedat Beyi götürdüler” ifadesinde bulundu.
İŞ İNSANI SEDAT KILINÇ: 52 KİŞİNİN OLDUĞU YERDE 6 KİŞİYİ TESPİT ETTİRDİLER
Mahkemede ifadesi alınan Sedat Kılınç, “Ölümden döndük. 15-20 dakika darp edildim. Orada 52 kişi vardı, bize sadece 6 kişinin teşhisini yapmamız istendi. Olayın sıcaklığı ile gösterilen 6 kişinin orada olup olmadığını bilmediğim için ilk etapta şikayetçi olmadım. Azim Deniz’in detaylı çalışması sonrasında 6 kişinin de aralarında bulunduğu şahıslardan şikayetçi oldum” diye belirtti. Ayrıca, “ Savcılıkta etkin soruşturma yapılmamıştır. Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı’nın HTS kaydı bölgede çıkmasına rağmen savcılık ‘belirlenemedi’ olarak kayda alınmıştır. MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile konuştuğu da vardır. 27 kişi isim isim tespit edilmiştir. Ama savcılık talebimizi reddetmiştir. Daha sonra savcı bu davadan el çektirilmiş ve başka ile tayin edilmiştir” iddialarda yer aldı.
Sanık avukatı ise, “Olayı siyasi malzeme durumuna getirmek istiyorlar. Hırsızlık niyeti yoktur. Müştekinin telefonu kırılmıştır” diye belirtti. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sedat Kılınç ve Azim Deniz davasında ilk mahkeme görüldü