Sanat Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Yaşanan salgının ilk aylarında insanların evde karantinaya alınması ile birlikte durumu elverişli olan insanlar spora ve sanata yönelmeye başladı. Bununla birlikte sanatın icra edildiği bazı mekanların çalışmaları, pandemiye karşın hız kesmeden devam etti. Çınar Resim ve Müzik Okulu Kurucu Müdürü ve Eğitmeni Ali Rıza Sitti, verdikleri sanatsal eğitimleri anlatarak herkesi sanatla buluşmaya davet etti.

Ali Rıza Sitti, profesyonel eğitmenlerin eşliğinde resim ve müzik eğitimleri verilen okulda yapılan faaliyetleri ve vatandaşın bakış açısını anlattı: “Vatandaşın ilgisi süreç içerisinde değişiyor, ancak durumdan oldukça memnunuz. Çünkü artık insanların sanatsal uğraşları diğer olanaklar noktasında kısıtlı olduğu için insanların ilgisi bu tarafa doğru kaydı. Birçok katılım ve katılımcı burada oluyor. Resim ve müzik eğitimi insanlara katma değer kazandırdığından ve çocukların dışarıda oynama olanakları daraldığından, insanlar burada kendilerini ifade edebilecekleri sanatsal bir alana kavuşmuş oluyor.”

“OKULUMUZ BİR YILDIR AÇIK”

Sitti, sanatla uğraşmanın teknoloji bağımlılığının önüne geçtiğini vurgulayarak “5 yaşından başlayarak üst limiti olmayan birçok yaş grubuna eğitim veriyoruz. Çocukları teknoloji bağımlılığı ile hayatımıza giren kendilerini ifade etme, hayal kurma gibi sorunlardan alıkoyuyoruz” dedi.

Okulda verilen eğitimler hakkında bilgi veren Sitti, “Okulumuzda yöresel çalgılar, keman, gitar, piyano gibi birçok enstrümanın eğitimi veriliyor. Bunun dışında resim eğitimi; lise, üniversiteye hazırlık ve akademik güzel sanat eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.

Salgına rağmen tam 1 yıldır önlemler çerçevesinde faaliyetlerini icra etmeye devam ettiklerini belirten Sitti, “25 metrekarelik sınıflarımız var ve bu sınıflarda birebir eğitim veriyoruz. Hijyene son derece dikkat ediyoruz. Öğretmenlerimizin birçoğu aşı olmasına karşın biz halen maskelerimizle eğitim vermeye devam ediyoruz. Okulumuz geçen yılın Haziran ayından beri açık ve pandemiyle alakalı sıkıntı yaratabilecek bir durumla karşılaşmadık.

“SANAT SİZİ DEĞİŞTİRİR”

“Sanat çok değerlidir” diye söze başlayan Sitti, sanatın neden değerli olduğu üzerine “Sosyalleşme olanakları daraldı; bu durumda bireylerin en azından kendilerini daha mutlu hissedebilmeleri, kendilerinin çalıp kendilerini söyleyebilmeleri için herkesi sanatla tanışmak üzere okulumuza bekliyoruz” diye açıklamada bulundu. Sitti, “Mutlu bireyler mutlu bir toplum oluşturur” diye ekledi.

Sanatın insanda pozitif değişimlere yol açtığını vurgulayan Sitti, “Sanatla birlikte olaylara bakış açınız, etrafınıza bakınmanız, olaylara tepkiniz değişiklik gösteriyor. İnsanların hırçınlaşması ve bağırma yöneliminde olması, kendisini ifade edememe durumundan sonra meydana geliyor. İnsanlara kendini ifade etme hususunda yol gösteriyor. Kendisini ifade edebilen insan zaten sakin oluyor ve duygusal patlamalar söz konusu olmuyor. Sanat insana naiflik kazandırıyor” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Sanat Tüm Hızıyla Devam Ediyor