Ekonomi

SAHİBİNDEN.COM HAKKINDA REKABET SORUŞTURMASI

Rekabet Kurulu, Sahibinden. com’un emlak ve konut ilanlarındaki hâkim konumunu fiyatları yükseltmek yönünde kullandığı iddiasıyla ilgili ön araştırmayı tamamladı. Platform hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, şirketin emlak ve vasıta satış ile kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Rekabet Kurum sitesinde yer alan duyuruda şunları açıkladı:
“Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ’nin emlak ve vasıta satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.06.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-29/469-M sayı ile karar verdi.”

Daha Fazla Göster

İlgili Haberler

Başa dön tuşu